Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Χρόνια φλεγμονή (στρες) η αιτία και του Σ.Δ


Χρόνια τώρα μιλάω και γράφω για την αντίδραση του στρες του οργανισμού, ότι κρύβεται αυτή κάτω από κάθε σχεδόν νόσημα, αλλά δεν γίνομαι πιστευτή από τους συναδέλφους.
Οι έρευνες όμως, παγκόσμια, συμφωνούν όλο και περισσότερο με την άποψή μου αυτή, η οποία δεν έχει δημιουργηθεί τυχαία, αλλά μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με το θέμα του στρες και τις νεότερες απόψεις της βιολογίας.

Χάρηκα γι αυτό ιδιαίτερα όταν διάβασα τα αποτελέσματα μας καινούργιας έρευνας σχετικής με τον σακχαρώδη διαβήτη. 
Προκειμένου, όμως, να γίνει κατανοητό το αποτέλεσμα αυτό της έρευνας από
όσους δεν έχουν καμία γνώση ιατρικής, θα πρέπει πρώτα να σας πω δυο λόγια σχετικά με την βιολογία:
Λοιπόν, οι εντολές για την παραγωγή πρωτεϊνών στον οργανισμό μέσα στα κύτταρα, δίνονται από το DNA, το οποίο βρίσκεται προφυλαγμένο μέσα στον πυρήνα του κυττάρου και δεν μπορεί να βγει από εκεί. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει ένα άλλο μόριο, το RNA το οποίο μπαίνει μέσα στον πυρήνα, αντιγράφει από το DNA την εντολή (σαν ένας σκάνερ) και στη συνέχεια βγαίνει έξω και μεταφέρει την εντολή στα εργοστάσια του κυττάρου που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των πρωτεϊνών. Το RNA, δηλαδή, είναι ο αγγελιοφόρος της εντολής του DNA στο κύτταρο.

Στα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας, που ανακοινώθηκαν από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, της σχετικής με την δημιουργία του σακχαρώδη διαβήτη, που ανέφερα πιο πάνω, λοιπόν, διαπιστώθηκε πως η χρόνια φλεγμονή καταστρέφει αυτά τα μόρια αγγελιοφόρους και δεν μπορούν αυτά πλέον να δώσουν τη σωστή εντολή του DNA στα κύτταρα του παγκρέατος να δημιουργήσουν την ινσουλίνη που είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό του σακχάρου στον οργανισμό.

Η χαρά μου είναι μεγάλη που άλλη μία «ασθένεια» μπαίνει, μετά από σχετική έρευνα, στην κατηγορία των νοσημάτων για τα οποία ευθύνεται η χρόνια φλεγμονή του οργανισμού. Και αυτό γιατί η χρόνια φλεγμονή είναι το αποτέλεσμα της κακοδιαχειρισμένης από το οργανισμό αντίδρασης του στρες, όπως δεν κουράζομαι, να λέω συνέχεια.

Η φλεγμονή δημιουργείται κατά την αντίδραση του στρες, όχι για να καταστρέψει τον οργανισμό, αλλά για να τον προφυλάξει από πιθανή εισβολή μικροβίων, κατά τον τραυματισμό του από κάποιο ζώο. Γιατί η αντίδραση του στρες, όπως πολλές φορές έχω πει στα βιβλία, τα άρθρα και τα βίντεο που έχω ανεβάσει, έχει δημιουργηθεί στα θηλαστικά για την προστασία τους από τους εχθρούς τους, που ήταν, τότε, τα άγρια θηρία, οι καιρικές συνθήκες, και τα μικρόβια. Στην εποχή μας, όμως, που τα στρες περιβαλλοντικά και ψυχικά έχουν αυξηθεί κατά πολύ και η αντίδραση του στρες είναι συνεχής, η φλεγμονή που την συνοδεύει έχει καταντήσει χρόνια, με αποτελέσματα καταστροφικά για τον οργανισμό.

Αυτό, όμως που μου έκανε εντύπωση διαβάζοντας το άρθρο το σχετικό με την έρευνα αυτή είναι, ότι οι ερευνητές συζητούν την δημιουργία κάποιου νέου φαρμάκου που θα βοηθάει το μόριο του RNA να μην καταστρέφεται από την φλεγμονή…
Αντί να συμπεράνουν ότι θα πρέπει ο άνθρωπος να μειώσει την χρόνια αυτή φλεγμονή αντιμετωπίζοντας πιο σωστά τα στρες της ζωής του, οδηγούνται στην παραγωγή νέου φαρμάκου, δίχως να λαμβάνουν υπ΄όψιν ότι κάθε νέα χημική ουσία που μπαίνει στον οργανισμό, λειτουργεί σαν στρες γι αυτόν, άρα παρατείνει την χρόνια φλεγμονή…

Τόσο πολύ το οικονομικό κέρδος κυβερνάει το μυαλό των επιστημόνων;;; 
Απορώ πραγματικά !


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.