Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Το μπούλινγκ και οι ασθένειες έχουν κοινή προέλευση


Πριν λίγο καιρό έκανα ένα σεμινάριο στην Αθήνα απευθυνόμενη σε μέλλοντες και νέους γονείς, για την μεγάλη σημασία που έχει η συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά τους στα πρώτα χρόνια της ζωής τους και πώς αυτή η συμπεριφορά μπορεί να αποτρέψει το μπούλινγκ στα σχολεία και τη ζωή, τους εθισμούς και τις ασθένειες στους νέους ανθρώπους.

Λίγα άτομα παρακολούθησαν αυτό το τόσο σημαντικό για τη ζωή σεμινάριο. Δυστυχώς, ασχολούμενη συνέχεια με την έρευνα του στρες και την δημιουργία βίντεο και βιβλίων σχετικών, δεν έχω ασχοληθεί με τις απαραίτητες δικτυώσεις ώστε να έχω την διαφήμιση που χρειάζεται. Έτσι λίγοι ενημερώνονται για την δουλειά μου και τα σεμινάρια που κάνω.

Στα σχολεία μας το μπούλινγκ αυξάνει όλο και περισσότερο, όπως μαθαίνουμε
στις ειδήσεις, παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία… Πολλές συζητήσεις γίνονται με ψυχολόγους και ψυχιάτρους, δίχως κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα.

Ωστόσο το πρόβλημα βρίσκεται στο στρες της παιδικής ηλικίας!

Όπως πολλές φορές έχω πει, τα πρώτα παιδικά χρόνια και η συμπεριφορά των γονέων σε αυτή την περίοδο της ζωής, επηρεάζει τους ανθρώπους για όλη τους τη ζωή. Είναι ικανή αυτή η συμπεριφορά να φτιάξει γερούς και δυνατούς ψυχικά ανθρώπους, ή ασθενικούς και ευαίσθητους ανθρώπους με ροπή σε εθισμούς και αυτοκαταστροφή.

Πρόσφατες έρευνες επιβεβαίωσαν τα πιο πάνω για άλλη μια φορά. Όσο περισσότερη κακοποίηση έχουν υποστεί τα παιδιά στην μικρή τους ηλικία τόσο μεγαλύτερη ροπή στην βία δείχνουν και τόσο πιο ευαίσθητοι σε ασθένειες και εθισμούς ενήλικες γίνονται στη συνέχεια της ζωής τους.

Τα μικρά παιδιά χρειάζονται μόνον αγάπη για να εξελιχθούν. Αγάπη και φροντίδα. Η σημασία του ρόλου του γονιού για το καλό της ανθρωπότητας δεν έχει όσο πρέπει αναδειχθεί. Θα έπρεπε να διδάσκεται αυτή στα σχολεία. Τουλάχιστον στις τάξεις του λυκείου, στους νέους αυτούς ανθρώπους που σύντομα θα γίνουν γονείς και πρέπει κάποιος να τους μυήσει σε αυτά τα θέματα και να τους προετοιμάσει για τον μελλοντικό τους ρόλο.

Ποιος επιτέλους θα το καταλάβει και θα κάνει κάτι  γι αυτό;



Πηγές: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.