Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Θεραπευτική συσκευή για ημικρανίες

Εν τάξει, ζούμε στον υλικό κόσμο… Το χρήμα είναι υλοποιημένη ενέργεια… Είναι
GammaCore
επομένως απαραίτητο σε τούτη τη ζωή… Αλλά πόσο;
Το πόσο από αυτό είναι αρκετό, για να ζει ο άνθρωπος «καλά», είναι το μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας. Γιατί αυτό το «καλά» έχει για τον καθένα άλλη ερμηνεία, δυστυχώς…

Ο Αμερικανικός  ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) το γνωστό FDA, δέσμιο στα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, πολύ δύσκολα αναγνωρίζει νεότερες επιστημονικές μεθόδους που βοηθούν πολύ την υγεία, αλλά δεν αφήνουν πολύ χρήμα στις φαρμακοβιομηχανίες… Δυσκολεύει ακόμη και τις έρευνες που γίνονται με τα
βλαστοκύτταρα, όπως σας είπα σε προηγούμενο άρθρο μου, και αναγκάζονται οι ερευνητές να φύγουν σε άλλα κράτη προκειμένου να τις πραγματοποιήσουν!

Και το τραγικό είναι πως οι οργανισμοί φαρμάκων των περισσοτέρων κρατών στηρίζονται στο FDA για τις δικές τους αποφάσεις, αφού δεν υπάρχουν δικές τους αξιόπιστες έρευνες για να στηριχθούν σε αυτές. Έτσι η ιατρική, παραμένει καθηλωμένη στα φάρμακα, πολλά από τα γνωστά νοσήματα θεωρούνται «ανίατα» μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να θεραπευτούν με τα υπάρχοντα φάρμακα, δημιουργώντας άσχημη ψυχική κατάσταση στους πάσχοντες, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την απαλλαγή τους από την νόσο.   
Οι λεγόμενες τώρα «συμπληρωματικές» θεραπείες, παρά την αλλαγή του ονόματός τους  (παλαιότερα ονομαζόντουσαν «εναλλακτικές») ακόμη απαξιώνονται, ως προς τα αποτελέσματά τους, παρ΄ ότι αυξάνονται συνεχώς οι έρευνες που δείχνουν τα πολύ καλά αποτελέσματα πολλών από αυτές, σε διάφορα νοσήματα.

Η τόσο μεγάλη σημερινή εισαγωγή μου, οφείλεται στην έκπληξη που ένιωσα διαβάζοντας πρόσφατα ένα άρθρο, στο οποίο αναφέρεται  πως το FDA ενέκρινε μία συσκευή με την οποία ερεθίζεται ηλεκτρικά το νεύρο της χαλάρωσης  (το πνευμονογαστρικό) σαν θεραπευτική συσκευή για τις ημικρανίες. Η συσκευή ονομάστηκε gammaCore (φωτογραφία). 
Ο ασθενής μπορεί ακουμπώντας αυτή την μικρή συσκευή (που δημιουργεί ηλεκτρικό ερεθισμό),  στο πλάι του λαιμού του εξωτερικά (θέση απ΄ όπου περνά τον νεύρο), να σταματήσει με αυτήν μέσα σε λίγο διάστημα την κρίση ημικρανίας του. Το FDA την ενέκρινε, και οι κατασκευαστές της τρίβουν τα χέρια τους… αφού η συσκευή θα βρίσκεται στην αγορά μέσα στο 2018.

Στο άρθρο, ο Stephen D. Silberstein, MD καθηγητής της νευρολογίας και διευθυντής στο Κέντρο κεφαλαλγίας του πανεπιστημίου Thomas Jefferson University, Philadelphia, Pennsylvania, δηλώνει πως επιτέλους οι πάσχοντες από ημικρανίες θα έχουν τώρα ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια  τους, που θα τους ανακουφίζει από τον πόνο.

Παρ΄ ότι βέβαια, η συσκευή αυτή δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από παιδιά, εγκυμονούσες γυναίκες, ασθενείς με βηματοδότες, ασθενείς που πάσχουν από αρτηριοσκλήρυνση της καρωτίδας, υπέρταση, ή διαταραχές καρδιακού ρυθμού, καθώς και όσους έχουν στο σώμα τους μεταλλικά σώματα, όπως αγγειακά στεντ, ή μεταλλικά καρφιά σε οστά κοντά στον λαιμό.

Διαβάζοντας όλα αυτά σκεφτόμουν: Είναι δυνατόν ένας γιατρός νευρολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου, να μην ξέρει πως υπάρχουν αναπνοές που ερεθίζουν πολύ καλά αυτό το νεύρο της χαλάρωσης; Τόσο καλά που να σε οδηγούν ακόμη και σε ύπνο;
Απλές αναπνοές, (στη γιόγκα διδάσκονται πολλές από αυτές), που δεν έχουν καμία άλλη παρενέργεια, και που μπορεί να μάθει να τις κάνει καλά ο καθένας, χωρίς καμία εξαίρεση και δίχως κανένα φόβο παρενέργειας;
Με τις αναπνοές, όμως, δεν βγάζει καμία εταιρεία λεφτά…

Ενημερώνω, λοιπόν, τις φίλες και τους φίλους που πάσχουν από ημικρανίες, πως αυτές οφείλονται στη αποδιοργάνωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος από διάφορα στρες της ζωής τους που δεν έχουν αντιμετωπιστεί σωστά και πως εάν εκπαιδευτούν με υπομονή καθημερινά στην αναπνευστική χαλάρωση (και ακόμη καλύτερα στην ολοκληρωμένη χαλάρωση) θα δουν σιγά-σιγά τις κρίσεις τους να αραιώνουν και τελικά να εξαφανίζονται. 
Αυτό δεν θα τους στοιχίσει τίποτα, γιατί τις ασκήσεις αυτές τις έχω βάλει δωρεάν στο διαδίκτυο για να τις χρησιμοποιεί όποιος το επιθυμεί.
Τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο γρήγορα, βέβαια, αν ακολουθήσουν όλη την σωστή αντιμετώπιση του στρες

Με αγάπη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.