Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου προοδεύει

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Η παραδοχή πως ο οργανισμός έχει ένα πολύ καλό σύστημα αντιμετώπισης των ασθενειών, το οποίο για κάποιους λόγους δεν λειτουργεί όπως πρέπει, πολλές φορές, οδηγεί τους ερευνητές σε όλο και περισσότερο αποτελεσματικές θεραπείες νοσημάτων και με πολύ λιγότερες παρενέργειες από αυτές των διαφόρων χημικών φαρμάκων.

Η συνεχής αντίδραση του στρες, με την οποία  ζουν όλο και  περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας, αποδιοργανώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και το καθιστά ανίκανο να πραγματοποιήσει το έργο για το οποίο είναι από τη φύση φτιαγμένο. Να καταστρέφει δηλαδή κάθε τι που απειλεί την καλή λειτουργία του οργανισμού. Μικρόβια, ιούς, καρκινικά κύτταρα κ.λπ Οι ορμόνες του στρες και οι
φλεγμονώδεις ουσίες που εκκρίνονται συγχρόνως με αυτές, επηρεάζουν αρνητικά τα γονίδια των κυττάρων του ανοσοποιητικού, όπως και όλων των συστημάτων του οργανισμού, αποδιοργανώνοντας τη λειτουργία τους. Έτσι τα νοσήματα αυξάνονται συνεχώς τριγύρω μας.

Τα Τ-λεμφοκύτταρα είναι  ένα από τα είδη των λευκών μας αιμοσφαιρίων, που αναγνωρίζουν και μάχονται τα καρκινικά κύτταρα. Ερευνητές, πρόσφατα, αποφάσισαν να τα κάνουν περισσότερο επιθετικά προς τους καρκινικούς όγκους, με τον εξής τρόπο:
Με ένεση βάζουν μέσα στον όγκο δύο μικρά μόρια. Το ένα, που ονομάζεται CpG ολιγονουκλεοτίδιο, δυναμώνει την έκφραση μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται επάνω στην επιφάνεια των Τ-λεμφοκυττάρων και το άλλο (ΟΧ40) είναι ένα αντίσωμα, το οποίο κολλάει επάνω στην πρωτεΐνη αυτή κάνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα λεμφοκύτταρα πολύ πιο ικανά να καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα. Καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, οι ερευνητές να ξαναδώσουν στα Τ-λεμφοκύτταρα  την χαμένη τους λειτουργικότητα, ώστε να γίνουν αυτά και πάλι ικανά να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Τα πειράματα σε ποντίκια με καρκίνο μαστού και  παχέος εντέρου, μελάνωμα και λέμφωμα είχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Και παρ΄ότι πολύ μικρή ποσότητα των  δύο μικρών μορίων, που αναφέρθηκαν πιο πάνω, τοποθετούνται με ένεση μέσα στον όγκο, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως αυτά τα ενισχυμένα λεμφοκύτταρα ταξιδεύουν μέσα στο σώμα και καταστρέφουν παρόμοιους όγκους και σε άλλα σημεία του σώματος.  

Τώρα ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Στάφορντ, ξεκίνησαν πείραμα και σε ανθρώπους (15 ασθενείς με λέμφωμα). Ευχόμαστε τα αποτελέσματα να είναι εξ ίσου καλά…  

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.