Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Θεραπεία ΑΕΕ

Γεια σας και πάλι
Νευρικό κύτταρο
Πριν κάποια χρόνια σας είχα μιλήσει ξανά για τα επιτεύγματα της καινούργιας επιστήμης της «αναγεννητικής ιατρικής».  Σας είχα μιλήσει σε εκείνη την ανάρτηση για την χρήση της στην αποκατάσταση της βλάβης της καρδιάς μετά από ένα έμφραγμα.

Στην αναγεννητική ιατρική οι επιστήμονες χειρίζονται κύτταρα του σώματος έτσι ώστε να δημιουργήσουν από αυτά, είτε αρχέγονα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα τα οποία στη συνέχεια μπορούν να δημιουργήσουν διάφορους ιστούς του σώματος, είτε εξειδικευμένα βλαστοκύτταρα διαφόρων ιστών, τα οποία, όπως δείχνουν οι
έρευνες, είναι ευκολότερο να παραχθούν και η παραγωγή τους εγκυμονεί λιγότερους κινδύνους (δημιουργία καρκίνου κ.λπ). Περισσότερα γενικά για τα βλαστοκύτταρα σας έχω εξηγήσει σε μία σειρά 5 παλαιοτέρων αναρτήσεων την πρώτη από τις οποίες μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Πρόσφατα, ερευνητές στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν πως  χορηγώντας σε ποντίκια, που είχαν πάθει ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, νευρικά βλαστοκύτταρα (κύτταρα δηλαδή από τα οποία παράγονται όλα τα νευρικά κύτταρα) τα οποία είχαν δημιουργήσει από κύτταρα των ίδιων των ζώων, κατάφεραν να μειώσουν την βλάβη του εγκεφάλου τους και να βελτιώσουν γρήγορα την κινητική τους κατάσταση.

Όπου υπάρχει βλάβη ιστού, η αναγεννητική ιατρική, φαίνεται πως θα καταφέρει τελικά να την επιδιορθώνει γρήγορα και στον άνθρωπο, όπως δείχνουν οι έρευνες, και όχι μόνον στα πειραματόζωα.
Αποτελεί αυτή η νέα επιστήμη έναν πολύ σημαντικό κλάδο της καινούργιας ιατρικής της εποχής μας, που εξελίσσεται ταχύτατα.

Σας έχω, όμως, πει παλαιότερα, πως ο οργανισμός έχει ήδη από την φύση του αυτή την ικανότητα της αυτοίασης με τα δικά του βλαστοκύτταρα, τα οποία υπάρχουν σε κάθε ιστό. Το τι τον εμποδίζει να το κάνει αυτό μόνος του σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως είναι ένα πολύ καλό θέμα επιστημονικής έρευνας (τόσο για την ιατρική, όσο και την ψυχολογία), με το οποίο όμως κανένας ακόμη δεν έχει ασχοληθεί, δυστυχώς...

Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.