Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Χορτοφαγική συνταγή γλυκοπατάτας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μια πανεύκολη, πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή θα σας δώσω σήμερα με βάση την κόκκινη γλυκοπατάτα, για την εκπληκτική θρεπτική αξία της οποίας σας έχω μιλήσει και παλαιότερα. 
Κόκκινη γλυκοπατάτα γεμιστή

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Κόκκινη γλυκοπατάτα γεμιστή (1 μερίδα)

Ψήστε μια μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα στο φούρνο (στον αέρα) μέχρι να μαλακώσει αρκετά ώστε να τρυπιέται άνετα με ένα πιρούνι και ανοίξτε την με ένα μαχαίρι στη μέση.
Με το πιρούνι σας, πιέστε ελαφρά, ξεκολλήστε τη σάρκα της γλυκοπατάτας από τα τοιχώματά της και λιώστε την ελαφρά. Πιέστε την ώστε να γίνει χώρος για την γέμιση 


Γέμιση:   2 κ.σ. λάδι
              1 μεγάλο λευκό μανιτάρι
              !/2 μέτριο κρεμμύδι
              1/2 φλ.καφέ,   φαγόπυρος μαύρος
              λίγη πάπρικα καπνιστή
              2 κ.σ. σόγια σος


Στο λάδι τσιγαρίζουμε καλά το μανιτάρι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαραίνουμε λίγο ακόμη όλα μαζί. Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και στη συνέχεια τον φαγόπυρο (μουσκεμένο από το βράδυ σε νερό και στραγγισμένο καλά). Τα γυρίζουμε για λίγο στο λάδι όλα μαζί, και τα σβήνουμε με την σόγια σος.

Γεμίζουμε με το μείγμα την γλυκοπατάτα μας, πασπαλίζουμε με αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με μία σάλτσα φτιαγμένη από γιαούρτι, ταχίνι, λεμόνι και λίγο αλάτι που τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και τα αραιώνουμε όσο θέλουμε με λίγο νερό. 

Φτιάξτε αρκετή σάλτσα (μισό κεσεδάκι γιαούρτι, 1 κ.σ. ταχίνι, 1 λεμόνι) για κάθε μεγάλη γλυκοπατάτα, γιατί ισορροπεί πολύ καλά τη γλυκύτητα της πατάτας. 

Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.