Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Γονίδια, νοσήματα και θεραπεία

Η επιμονή μου να δηλώνω, εδώ και χρόνια, πως κάτω από όλα τα νοσήματα κρύβεται κακή διαχείριση των στρες της ζωής και πως μια σωστή αλλαγή στον τρόπο ζωής και σκέψης μας μπορεί  να θεραπεύσει σχεδόν όλες τις  ασθένειες, αρχίζει να φαίνεται λιγότερο «τρελή» σαν ιδέα, όσο επιστημονικές έρευνες προχωρούν και διερευνούν αιτίες και νοσήματα.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε, πως κάποια από τα παιδιά που παρουσιάζουν το γνωστό σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερδιεγερσιμότητας, απαλλάσσονται από τα συμπτώματα αυτά σε μεγαλύτερη ηλικία, ενώ ενήλικες μπορεί να εμφανίσουν το σύνδρομο αυτό, κάποια στιγμή στη ζωή τους,
χωρίς να είχαν παρουσιάσει κάποιο τέτοιο πρόβλημα σαν παιδιά.

Τα γονίδιά μας βρίσκονται σε συνεχή αλλαγή, υπό την επίδραση του τρόπου ζωής και σκέψης μας. Η επιστήμη της Επιγενετικής έχει αλλάξει την άποψη που είχαμε για τα αίτια των διαφόρων νοσημάτων. Τώρα ξέρουμε, πως γονίδια που οδηγούν σε ασθένειες μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να διεγερθούν και να εμφανιστεί μία νόσος, ενώ μπορούν επίσης, ανά πάσα στιγμή, να σιωπήσουν και η ασθένεια να εξαφανιστεί, χωρίς αυτό να θεωρείται «θαύμα».

Η επιστήμη έχει αποδείξει πως είμαστε απόλυτα κύριοι της ζωής μας, αλλά δυστυχώς,  πολύ λίγοι, ακόμη,  επιστήμονες και μη, το γνωρίζουν  αυτό και ακόμη λιγότεροι ενημερώνουν, σχετικά,  τον κόσμο.  

Η σωστή διατροφή, η άσκηση, η επαφή με τη φύση και τους φίλους, η γείωση, η χαλάρωση και η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων, όλα αυτά, δηλαδή, που αποτελούν την μέθοδο αντιμετώπισης του στρες που διδάσκονται στο ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ, βοηθούν στην  βελτίωση υγείας και ζωής, μέσω θετικής επίδρασης στη λειτουργία των γονιδίων μας και μέσω εναρμόνισης όλων των ενεργειών του σώματος.

Δεν είναι εύκολο να πεισθούν όλες και όλοι, το γνωρίζω. Δεν θα κουραστώ, όμως, με όποιο μέσο έχω στα χέρια μου, να συνεχίσω να προσπαθώ να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους. Η ευκαιρία μου δίνεται, κάθε φορά που μια καινούργια έρευνα, σαν αυτή που αναφέρθηκε πιο πάνω, αποδεικνύει όλο και περισσότερο την ορθότητα των απόψεών μου περί ασθένειας και θεραπείας.

Με αγάπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.