Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σπιρουλίνα, μία υπερτροφή

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σπιρουλίνα
Για το θαυματουργό φύκι που λέγεται σπιρουλίνα θα σας μιλήσω σήμερα και θα σας εξηγήσω γιατί είναι απαραίτητο να το περιλάβετε στη διατροφή σας, ειδικότερα εάν είστε ηλικιακά, μεγαλύτεροι από 50 ετών.
Το φύκι αυτό, που παράγεται και στη πατρίδα μας σε πολύ καλή βιολογική μορφή, αποτελεί την πιο πυκνή, σε περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών, τροφή της φύσης.
Δεν είναι τυχαίο που έχει χρησιμοποιηθεί για τροφή των αστροναυτών.
Περιέχει πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις βιταμινών, ανόργανων αλάτων και άλλων
συστατικών όπως  β-καρωτένη (10 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση από αυτή που απαντάται στα καρώτα), σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό, ασβέστιο, χρώμιο και μαγκάνιο, φωσφόρο, σελήνιο, ψευδάργυρο, γ-λινολεϊκό οξύ.
Είναι επίσης η πιο καλή πηγή της βιταμίνης Β12 .
Το εκπληκτικό είναι πως περιέχει και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την παραγωγή πρωτεϊνών στον οργανισμό. Είναι δηλαδή το φύκι αυτό η πιο καλή πηγή πλήρους πρωτεΐνης για τη διατροφή μας. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη της σπιρουλίνας είναι 65%, πολύ μεγαλύτερη δηλαδή από αυτή του κρέατος (20%), των αβγών (12%), του γάλατος (3%), της σόγιας 35%), των φιστικιών (25%) και των σπόρων (8-14%).
Η προσθήκη της λοιπόν στη διατροφή μας, ενισχύει κατά πολύ την θρεπτική δύναμη αυτής και θεωρώ πως είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα στους χορτοφάγους αλλά και γενικότερα σε όλα τα μεγαλύτερα των 50 ετών άτομα, γιατί από αυτή την ηλικία και μετά μειώνεται η ικανότητα του εντέρου να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά.
Η σπιρουλίνα θεωρείται πως βοηθάει στις πιο κάτω καταστάσεις:
  •         Καρκίνος
  •          Αλλεργίες
  •          Υπερχοληστεριναιμία
  •          Αναιμία
  •          Διαβήτης
  •          Ιώσεις
  •          Καρδιοπάθειες
  •          Ηπατοπάθεια
  •          Φλεγμονώδεις καταστάσεις
  •          Νοσήματα ανοσοανεπάρκειας

Βάλτε λοιπόν, φίλες και φίλοι μου, το θαυματουργό αυτό φύκι στη διατροφή σας και μη ξεχνάτε να προτιμάτε το Ελληνικό προϊόν, γιατί είναι πολύ καλό ποιοτικά. Υπάρχουν περισσότερες από μία Ελληνικές μάρκες.
Και επειδή τα χάπια της πίνονται δύο, κάθε φορά, με ένα μεγάλο ποτήρι νερό, 1/2 - 1 ώρα πριν από κάθε γεύμα, δημιουργούν αίσθημα πληρότητας στο στομάχι και μειώνουν την ανάγκη για μεγάλη ποσότητα φαγητού, βοηθώντας, έτσι, όσους θέλουν να κάνουν κάποια δίαιτα.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.