Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Επικοινωνούν τα φυτά;

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Όσο η επιστήμη προχωράει μέσω της έρευνας, όλο και πιο  μαγικός μας αποκαλύπτεται αυτός ο κόσμος στον οποίο ζούμε.
Νεότερες έρευνες στα φυτά, έχουν οδηγήσει σε πολύ ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις, σχετικά με τους τρόπους που τα φυτά ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους.
Είχε αποδειχθεί παλαιότερα (από την ερευνητική ομάδα του βιολόγου καθηγητή
Dr Olaf Kruses), πως τα φύκια παίρνουν ενέργεια όχι μόνον από τον ήλιο (μέσω της φωτοσύνθεσης) αλλά και από κοντινά τους φυτά.

Πρόσφατες έρευνες, έδειξαν πως τα φυτά παράγουν ήχους και αντιδρούν σε αυτούς, πράγμα που, βέβαια, θα ερευνηθεί, στην συνέχεια, ακόμη περισσότερο. Συγκεκριμένα, ερευνητές διαπίστωσαν πως οι νεαρές ρίζες καλαμποκιού, εκπέμπουν ηχητικά κύματα και όταν βρεθούν μέσα στο νερό, κατευθύνονται αυτές προς ήχους της ίδια συχνότητας (περίπου 220 Ηz).

Άλλη έρευνα που έγινε σε φυτά καυτερής πιπεριάς (capsicum annuum) έδειξε, πως όταν οι σπόροι του φυτού σπέρνονται κοντά σε φυτά μάραθου, καθυστερούν να βλαστήσουν, ενώ το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει, όταν βρίσκονται αυτοί σπαρμένοι κοντά σε βασιλικούς.
Για να ελέγξουν οι ερευνητές το είδος της επικοινωνίας των σπόρων αυτών με τα φυτά που ήταν κοντά τους, απομόνωσαν με μαύρο πλαστικό τους σπαρμένους σπόρους, ώστε να εμποδίσουν την μεταφορά χημικών σημάτων από τα κοντινά τους φυτά (μάραθο και βασιλικό). Και αυτό που διαπίστωσαν ήταν πράγματι ενδιαφέρον...
Όταν στην άλλη μεριά του πλαστικού υπήρχε μάραθος, οι σπόροι βλάστησαν πολύ πιο γρήγορα, ενώ όταν στην άλλη μεριά του πλαστικού υπήρχαν άλλα φυτά καυτερής πιπεριάς ή βασιλικός, οι σπόροι βλάστησαν με την ίδια ταχύτητα, όπως και όταν δεν υπήρχε ανάμεσά τους το μαύρο πλαστικό.
Οι ερευνητές διατύπωσαν την πιθανότητα οι σπόροι να αντιλαμβάνονται με κάποιον τρόπο (πιθανότατα με ήχους και όχι με χημικά σήματα ή σήματα φωτός, αφού αυτά είχα αποκλειστεί από το ειδικό μαύρο πλαστικό) την ύπαρξη των άλλων φυτών κοντά τους, και στην περίπτωση του μάραθου, να προσπαθούν αυτοί να αναπτυχθούν γρήγορα, ώστε να προλάβουν, πριν το γειτονικό φυτό εμποδίσει αυτή τους την ανάπτυξη...

Ενδιαφέρουσες οι έρευνες, ενδιαφέρουσες και οι απόψεις των ερευνητών, παρ΄ότι, είμαι σίγουρη, κάποιοι θα τις θεωρήσουν "τρελές". 
Ολόκληρος ο κόσμος στον οποίο ζούμε γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρων, όσο προχωράει η επιστήμη...

Με αγάπη

Πηγή: upliftconnect.com/ Scientists find Plants communicate Telepathically
By Michael Forrester on Friday April 22nd, 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.