Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Πουρές από άσπρα φασόλια με καραμελωμένα κρεμμύδια (10)

Είχα όρεξη για κάτι διαφορετικό σήμερα και έτσι, αντί για την γνωστή φασολάδα, δοκίμασα να μαγειρέψω τα άσπρα ξερά φασόλια μου κάπως αλλιώς. Το αποτέλεσμα ; Νοστιμότατο ! δοκιμάστε το.
Σας φωτογράφισα το σημερινό μου γεύμα : πουρές από άσπρα φασόλια, με καραμελωμένα κρεμμύδια και πράσινη σαλάτα από αντίδια, ρόκα και σινάπι του κήπου, πασπαλισμένη με σκόνη λιναρόσπορου και ρόδια, συνοδευμένα από ψωμί ζυμωτό με προζύμι και αλεύρι ολικής άλεσης,  φτιαγμένο από τα χεράκια μου.

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Πουρές από άσπρα φασόλια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Πουρές από άσπρα φασόλια με καραμελωμένα κρεμμύδια

1 φλ. φασόλια άσπρα μουσκεμένα από το βράδυ
1 μέτρια πατάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι


Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά τα φασόλια. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα (αφού αφαιρέσουμε την δάφνη) στο μούλτι με 2 κ.σ. λάδι και λίγο νερό από αυτό που
έβρασαν τα υλικά μας, εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό. Το σερβίρουμε σε πιάτο με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πασπαλισμένο με μαϊντανό. Προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο ωμό λάδι από πάνω.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
2 κ.σ. λάδι
Μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Στο λάδι μαραίνουμε τα κρεμμύδια  με το αλάτι και τη ζάχαρη και τα σβύνουμε τέλος με το βαλσαμικό ξύδι. Περιμένουμε να εξατμισθεί το ξύδι και τα σερβίρουμε επάνω στα φασόλια, πασπαλισμένα με μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.