Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (50)

Το μασσάζ στην αντιμετώπιση του στρες
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το σώμα μας όπως πολλές φορές σας έχω πει δεν είναι απλά ένα μάτσο κρέας και κόκκαλα. Η βάση αυτού του σώματος είναι ένα δίκτυο φτιαγμένο από σοφές πρωτεΐνες (ζώσα ουσία –living matrix-), επάνω στο οποίο κινούνται οι διάφορες ενέργειες που παράγει συνεχώς ο οργανισμός, καθώς και τα κύτταρα που χρειάζεται να μεταναστεύσουν σε διάφορα σημεία του σώματος. 
Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει τον συνδετικό ιστό, που ενώνει όλα τα κύτταρα και τα όργανα μεταξύ τους, και τυλίγει αυτά προστατευτικά, περιλαμβάνει όμως και το δίκτυο που βρίσκεται μέσα στα κύτταρα (κυτταροσκελετός) και φτάνει μέχρι τον πυρήνα τους. Τα πάντα μέσα στο σώμα μας είναι συνδεδεμένα με αυτό το δίκτυο των πρωτεϊνών γι αυτό η καλή του κατάσταση και λειτουργία είναι απαραίτητη για την υγεία μας.

Δεν αρκεί δηλαδή να δουλεύουν σωστά τα διάφορα κύτταρα και όργανά μας. Πρέπει και η επικοινωνία μεταξύ τους που γίνεται με την παραγωγή διαφόρων ενεργειών (ηλεκτρισμός, βιοφωτόνια, φωνόνια κ.λπ) να είναι απρόσκοπτη. Και αυτό εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό το δίκτυο.

Επιτέλους η κλασσική ιατρική το κατάλαβε αυτό και μεγάλη βαρύτητα έχει στην εποχή μας δοθεί στις έρευνες που γίνονται επάνω στη λειτουργία του δικτύου της ζώσας ουσίας. Όπως λέει ο βιολόγος Oschman σε βιβλίο του (J. OschmanEnergy Medicine ” 2000), κάποιο τραύμα σωματικό ή ψυχικό μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στη λειτουργία αυτού του δικτύου, και αυτό να οδηγήσει σε συμπτώματα ή νοσήματα.

Με τις καινούργιες αυτές γνώσεις μας, αρχίζει να γίνεται περισσότερο κατανοητή η δράση του βελονισμού, αλλά και άλλων εναλλακτικών θεραπειών (που τώρα έχουν ονομαστεί συμπληρωματικές), όπως το μασσάζ.
Αυτό το τελευταίο, δρα όπως δείχνουν οι τελευταίες έρευνες με δύο τρόπους ευεργετικά στο σώμα.
  1.       Βοηθάει την αύξηση της έκκρισης της ορμόνης οξυτοκίνης, που είναι η ορμόνη που συνδέεται με την καταστολή της αντίδρασης του στρες στον οργανισμό και την δημιουργία χαλάρωσης
  2.        Με την πίεση που ασκεί στο δέρμα και τους μυς, παράγει ηλεκτρισμό, ο οποίος μεταφερόμενος επάνω στη ζώσα ουσία βοηθάει στο ξεμπλοκάρισμα κάποιων δρόμων ενεργειακών, που έχουν επηρεαστεί από κάποιο τραύμα (σωματικό ή ψυχικό) και ανακουφίζονται έτσι τα συμπτώματα.

Δεν είναι δηλαδή τυχαίο που έρευνες δείχνουν πως το μασσάζ ανακουφίζει από πονοκεφάλους, πόνους χαμηλής οσφυαλγίας, ακόμη και καρκινικούς πόνους. Στην Αμερική μάλιστα, από το 2000 σε αρκετές κλινικές στις ομάδες αντιμετώπισης του πόνου έχουν περιλάβει και θεραπευτές του μασσάζ.

Με αγάπη     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.