Το λάδι καρύδας έχει πολλές χρήσεις και κάποιοι το προτείνουν
σαν υγιεινό λίπος μαγειρικό, ιδιαίτερα στην παρασκευή γλυκών. Είναι όμως
πράγματι υγιεινό;
Νέες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι είναι και αυτό ένα
κορεσμένο λίπος, το ίδιο βλαβερό με όλα τα υπόλοιπα κορεσμένα λίπη, όπως το
βούτυρο.
Το λάδι, και μάλιστα τη ελαιόλαδο, είναι, σίγουρα και
αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα για
την υγεία λίπος για μαγείρεμα. Παρά τα όσα, όμως, κατά καιρούς έχουν ειπωθεί
για τα κορεσμένα λίπη, από πολλούς αμφισβητείται ακόμη η βλάβη που αυτά
προκαλούν στον οργανισμό.
Έρευνα που
δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American
Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν
κορεσμένα λίπη (γάλα πλήρες, τυρί