Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το ξέρετε πως προκειμένου να έχετε, χρησιμοποιώντας το σκόρδο στη μαγειρική σας, όλα τα καταπληκτικά του οφέλη για την υγεία σας,
είναι καλύτερο να το λιώνετε χτυπώντας το με ένα μαχαίρι και μετά να το
κομματιάζετε ή να το λιώνετε στο ειδικό εργαλείο, και να το αφήνετε 5-10 λεπτά
να μείνει έτσι, πριν το προσθέσετε στο φαγητό που μαγειρεύετε;
Αφήνοντας το λιωμένο σκόρδο να μείνει για λίγο πριν το
μαγειρέψουμε, δίνουμε την ευκαιρία στο ένζυμό του «αλλιινάση» να ελευθερωθεί
και να μετατρέψει το συστατικό του «αλιίνη»
τελικά σε «αλλισίνη», μια ουσία που
ευθύνεται για όλα τα οφέλη, που προκαλεί το σκόρδο στην ανθρώπινη υγεία.
Ρίχνοντας το σκόρδο αμέσως μετά το κόψιμο ή λιώσιμό του στη
κατσαρόλα μας,