Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ο παρατηρητής

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Συνέχεια σας μιλάω για τη βελτίωση υγείας και ζωής, μέσα από τη σωστή διαχείριση του στρες. Οι τρόποι αρκετοί, αλλά χρειάζεται απόφαση σοβαρή, υπομονή και επιμονή, για να αλλάξει κάποιος τρόπο σκέψης που του έχει επιβληθεί από το περιβάλλον στη μικρή του ηλικία.  Δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά αυτή, ούτε εφαρμόσιμη από όλους ανεξαιρέτως.

Είναι ωραίο να συμβουλεύεις κάποιον και να του διδάσκεις

νέους τρόπους σκέψης που θα βελτιώσουν την υγεία και τη ζωή του. Πολλά τα σχετικά σεμινάρια παγκοσμίως. Το ίδιο προσπάθησα να κάνω κι εγώ εδώ και χρόνια, όπως γνωρίζετε. Κουράστηκα, απογοητεύθηκα γιατί τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντα αυτά που εγώ επιθυμούσα, αλλά ποια είμαι «εγώ» που θα αλλάξω του καθενός το ταξίδι;;;

Άργησα, αλλά κατάλαβα πια πως το ταξίδι της ζωής είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Αν έχει κάποιος να συμβουλέψει κάτι, θα πρέπει να το κάνει με ανιδιοτέλεια και τη γνώση, πως ο άλλος θα καταλάβει και θα εισπράξει ότι εκείνος επιθυμεί κι όχι αυτό που ο διδάσκων ελπίζει… Αυτή η γνώση μειώνει την απογοήτευση και χαρίζει ηρεμία.

Έτσι, θα προσπαθήσω και σήμερα να δώσω μία μικρή συμβουλή, που βοηθάει πολύ την υγεία και τη ζωή. Η συμβουλή είναι, να γίνει ο καθένας παρατηρητής του εαυτού του. Παρατηρητής των σκέψεων, των αντιδράσεων, των λόγων του…

Όσο πιο πολύ ασκείται σ΄ αυτή τη παρατήρηση κάποιος, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεται το ότι οι δικές του σκέψεις, κουβέντες και αντιδράσεις επηρεάζουν τη ζωή και την υγεία του και όχι αυτές των άλλων, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν… Από τη στιγμή που θα το αντιληφθεί αυτό, η βελτίωση της υγείας και της ζωής του είναι θέμα χρόνου, γιατί κανείς δεν είναι τόσο κουτός ώστε να συνεχίσει να χαλάει την ίδια του τη ζωή με τον τρόπο που σκέφτεται, μιλάει και αντιδρά. Κάτι θα προσπαθήσει να κάνει για να τα βελτιώσει.

Ο παρατηρητής είναι ο μεγαλύτερος βοηθός της υγείας και τη ζωής μας. Αυτός είναι εκείνος που θα μας οδηγήσει στη σωστή διαχείριση του στρες και τη βελτίωση υγείας και ζωής. Φροντίστε να τον κάνετε βοηθό σας! 

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.