Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Τραύμα παιδικής ηλικίας και ασθένειες

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Στο περσινό συνέδριο της Εταιρείας άγχους και κατάθλιψης της Αμερικής, ανακοινώθηκε έρευνα στην οποία διαπιστώθηκε πως το τραύμα της παιδικής ηλικίας επηρεάζει την απάντηση του οργανισμού αυτών των ατόμων στην αντίδραση του στρες κάνοντάς τα περισσότερο ευάλωτα στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς επίσης και σε άλλα νοσήματα, όπως διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιαγγειακά.

Κατά την αντίδραση του στρες, οι ορμόνες

και οι φλεγμονώδεις ουσίες που παράγονται, αντιμετωπίζονται στη συνέχεια κατασταλτικά από τον οργανισμό, ώστε η λειτουργία του να επανέλθει στην αρχική της ισορροπία. Αν όμως δεν τα καταφέρει ο οργανισμός να ξαναβρεί την ισορροπία του, ακολουθεί νόσος.

Και βέβαια αυτή η ισορροπία, δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί όταν η αντίδραση του στρες είναι συνεχής και δεν δίνεται στον οργανισμό η ευκαιρία να βρει την ισορροπία του.

Όταν λέμε «τραύμα», εννοούμε συναισθήματα αρνητικά που δεν έχουν εκφραστεί και έχουν παραμείνει κλεισμένα μέσα στα κύτταρά μας. Αυτά τα μη εκφρασμένα αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν μία συνεχή αντίδραση στρες στον οργανισμό, η οποία αποδιοργανώνει την λειτουργία του.

Και ενώ στην ανακοίνωσή τους οι ερευνητές αναφέρονται στα ευρήματα των μετρήσεών τους που δείχνουν πως τα άτομα με παιδικό τραύμα παρουσιάζουν διαταραγμένη απάντηση στην αντίδραση του στρες, συζητούν αυτοί την περίπτωση να βρεθούν φάρμακα που θα σταματούν κάποιες από αυτές τις διαταραχές που παρουσιάζονται στη λειτουργία του οργανισμού, ενώ από την διαχείριση του στρες το μόνο που προτείνουν είναι βελτίωση  των συνθηκών ζωής (life style) χωρίς ιδιαίτερες συμβουλές…

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανείς πως ο μόνος σκοπός των περισσοτέρων ιατρικών ερευνών είναι η ανακάλυψη κάποιου νέου φαρμάκου και όχι η πραγματική βελτίωση της υγείας… Αλλά αυτό είναι φυσικό αφού οι περισσότερες έρευνες χρηματοδοτούνται από τις φαρμακευτικές εταιρείες…

Ωστόσο εγώ δεν θα πάψω να σας θυμίζω, πως κάτω από σχεδόν κάθε γνωστό νόσημα κρύβεται η αντίδραση του στρες του οργανισμού, την οποία αν φροντίσουμε να διαχειριστούμε σωστά με όλες τις μεθόδους που σας έχω αναλύσει στα βιβλία, τις αναρτήσεις και τα βίντεο που έχω ανεβάσει στο κανάλι μου στο youtube, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ξαναβρεί την ισορροπία του χαρίζοντάς μας υγεία.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.