Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Αναψυκτικά και τοξικά μέταλλα

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Σε αρκετά άρθρα μου σας έχω πει πως αν θέλουμε καλύτερη υγεία πρέπει να πετάξουμε τις «σκουπιδοτροφές» από τη διατροφή μας. Και μία από τις χειρότερες «σκουπιδοτροφές» είναι τα αναψυκτικά που τόσο πολύ διαφημίζονται για την  αντιμετώπιση της δίψας μας.

Τον τελευταίο καιρό, καινούργιες υγρές τροφές πήραν θέση στη ζωή μας, με την διαφήμιση πως είναι υγιεινές. Έχει αυξηθεί η κατανάλωση γάλατος που προέρχεται από φυτά (γάλα αμυγδάλου, σόγιας κ.λπ.). Πολλοί θεωρούν τα γάλατα αυτά πιο υγιεινά από το ζωικό γάλα. Είναι όμως;;;

Σε πρόσφατη έρευνα στην Αμερική διαπιστώθηκε,

πως σε 25 είδη υγρών προς κατανάλωση που μπορεί κανείς να βρει στα ράφια των σούπερ μάρκετ (αναψυκτικά, φυτικά γάλατα, σόδες, τσάγια)  βρέθηκαν τοξικά μέταλλα σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από το μάξιμουμ της ποσότητας που επιτρέπεται να υπάρχει στο πόσιμο νερό. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Food Compositionand Analysis.

Δεν πιστεύω πως στο δικό μας κράτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα… Αλλά δυστυχώς δεν θα έχουμε την τύχη σύντομα να ενημερωθούμε από κάποια παρόμοια Ελληνική έρευνα.

Γι αυτό, κι επειδή, παρ΄ ότι η κατανάλωση αυτών των υγρών είναι συνήθως πολύ μικρότερη από αυτή του νερού, η συσσώρευση τέτοιων τοξικών μετάλλων στον οργανισμό δεν είναι ότι καλύτερο, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω. Πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι γονείς, ώστε να προσέχουν αυτοί τι δίνουν στα παιδιά τους και να τα συμβουλέψουν ανάλογα.

Πέρα από «σκουπιδοτροφή» δηλαδή τα αναψυκτικά έγιναν τώρα και «τοξική τροφή». Ο όρος όμως, δεν χαρακτηρίζει πια μόνον τα αναψυκτικά, αλλά και άλλες υγρές τροφές…

Με αγάπη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.