Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Το GPS της καρδιάς μας


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα συναισθήματά μας συνοδεύονται από την παραγωγή στο σώμα μας κάποιων μικρών ορμονών που έχουν ονομαστεί «νευροπεπτίδια» επειδή είναι μικρές πρωτεΐνες που αρχικά παρατηρήθηκαν στον εγκέφαλο. Στη συνέχεια όμως, οι ερευνητές διαπίστωσαν, πως τέτοιες μικρές ορμόνες παράγονται από διάφορα κύτταρα του οργανισμού μας και η ύπαρξή τους αλλάζει την συμπεριφορά των γονιδίων μας, όπως και η ύπαρξη όλων των άλλων ορμονών που κυκλοφορούν στο αίμα μας.
Τα συναισθήματά μας, δηλαδή, επηρεάζουν την λειτουργία των κυττάρων μας.  Τα μεν θετικά βελτιώνουν την υγεία μας, τα δε αρνητικά την βλάπτουν, μέσα από
διαταραχές που προκαλούν στην λειτουργία των γονιδίων μας (του DNA δηλαδή).

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, γιατί αυτό είναι αδύνατον για την ανθρώπινη φύση. Τα αρνητικά συναισθήματα δεν δημιουργούνται για να μας βλάψουν. Αντίθετα. Δημιουργούνται για να μας ειδοποιήσουν πως οι σκέψεις που κάνουμε (και μας τα δημιουργούν) δεν είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα. Είναι, δηλαδή, στην ουσία, πληροφορίες που μας κατευθύνουν σε μία καλύτερη ζωή. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, θα οδηγηθούμε σε νόσο, αλλά δεν θα φταίνε τα συναισθήματά μας γι αυτό. Θα φταίει το γεγονός πως δεν παίρνουμε υπ΄όψιν την προειδοποίησή τους...

Δεν ζει μόνος του ο άνθρωπος, ξέρετε. Είμαστε ένας οργανισμός ολόκληρη η ανθρωπότητα. Δίχως την καλή συνεργασία όλων των μερών του κανένας οργανισμός δεν μπορεί να ζήσει καλά. Τα συναισθήματα, λοιπόν, είναι οι οδηγοί μας σε αυτή την καλή συνεργασία. Όταν νιώθουμε καλά (θετικά συναισθήματα), σημαίνει πως οι σκέψεις μας και οι πράξεις στις οποίες αυτές θα μας οδηγήσουν είναι καλές τόσο για εμάς όσο και για το σύνολο. Όταν νιώθουμε άσχημα (αρνητικά συναισθήματα) σημαίνει πως οι σκέψεις και οι πράξεις, που πιθανόν θα ακολουθήσουν, δεν είναι καλές ούτε για εμάς ούτε για το σύνολο.

Εάν αυτό το κατανοήσουμε, τότε τα συναισθήματά μας θα γίνουν για εμάς ο καλύτερος οδηγός ζωής. Έχουν πει πως το καλύτερο GPS είναι η καρδιά μας… Όταν αυτή νιώθει καλά, σημαίνει πως πορευόμαστε καλά στη ζωή. Όταν αυτή δεν νιώθει καλά, κάτι θα πρέπει να αλλάξουμε, στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας.
Αρχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες της και δεν θα χάσετε, σας βεβαιώνω!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.