Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η ανταμοιβή της δοτικότητας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το ξέρετε πως όταν δίνετε κάτι σε κάποιον ή κάνετε κάποιο καλό, στον εγκέφαλό σας ερεθίζονται τα κέντρα ικανοποίησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου;

Μάλιστα. Ο εγκέφαλος λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση σαν να είμαστε αυτός που δέχεται το καλό… Και αυτό είναι καταπληκτικό για την υγεία, γιατί, όπως καταλαβαίνετε,  μας χαρίζει θετικά συναισθήματα. Έχει αποδειχθεί αυτό από έρευνες που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Έμορυ στην Ατλάντα της Αμερικής.

Γι αυτό δεν ήταν έκπληξη η έρευνα που έγινε το 2010 από το Χάρβαρντ σε 136
χώρες και έδειξε πως τα άτομα που ήταν γενναιόδωρα (έδιναν χρήματα σε φιλανθρωπίες) ήταν τα πιο ευτυχισμένα.

Και βέβαια αυτός ή αυτοί που παίρνουν από εμάς κάτι, αισθάνονται με τη σειρά τους θετικά συναισθήματα, πράγμα που ανεβάζει τελικά την αρμονική ενέργεια σε μία κοινωνία.

Γιατί όπως πολλές φορές σας έχω πει, οι έρευνες του Ινστιτούτου Heartmath της Αμερικής, έχουν δείξει πως η αρμονία του συνολικού ενεργειακού πεδίου που εκπέμπεται από το σώμα μας εξαρτάται από τη λειτουργία της καρδιάς μας και αυτή η τελευταία εξαρτάται από τα συναισθήματά μας.

Τα θετικά συναισθήματα κάνουν τη λειτουργία της καρδιάς μας αρμονική (coherent) και αυτή η λειτουργία επηρεάζει όλες τις ενέργειες που παράγονται στο σώμα μας, τις ομαλοποιεί και βοηθάει όχι μόνον την υγεία μας αλλά και τη ζωή μας, αφού δεν είμαστε τίποτ΄άλλο παρά ενεργειακοί κόμβοι, μέσα στο ενεργειακό ιστό του σύμπαντος, σύμφωνα με την φυσική της εποχής μας.

Όσο πιο πολύ δοτικοί είμαστε, δηλαδή, σαν άτομα, τόσο βοηθάμε στην βελτίωση της ενέργειας του κοινωνικού μας ιστού, πράγμα που βοηθάει στην βελτίωση της ζωής όλων. Και μη ξεχνάμε πως το δόσιμο δεν είναι απαραίτητα πάντα κάτι υλικό. Ένας καλός λόγος, ακόμη και ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξουν τη ψυχολογία, ή και τη ζωή, κάποιου. Μη ξεχνάτε να δίνετε κάτι λοιπόν, όσο πιο συχνά μπορείτε σε όποιον συναντάτε ή βρίσκεται κοντά σας. Ακόμη και μια απλή ευχή, αρκεί να είναι δοσμένη από τη καρδιά σας!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.