Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Σοβαρές παρενέργειες γνωστών φαρμάκων

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για τα αντιόξινα φάρμακα του στομάχου που λέγονται αναστολείς αντλίας πρωτονίων (Proton Pump Inhibitors PPI-) όπως τα γνωστά σε όλους nexium, losec κ.λπ σας έχω μιλήσει αρκετές φορές και σας έχω πει πως δεν είναι καραμέλες που τις παίρνετε και μετά τρώτε ότι σας αρέσει… Γιατί, δυστυχώς, αυτό κάνουν οι περισσότεροι, ακόμη και συνάδελφοί μου γιατροί…

Τα πιο πάνω φάρμακα, όσο καλά και αν είναι στη θεραπεία κάποιων
προβλημάτων του στομάχου, δεν είναι καλό να συνεχίζετε να τα παίρνετε επί μακρόν, γιατί έχουν παρενέργειες που μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας.
Πρόσφατη ιατρική έρευνα έδειξε πως η χρόνια χρήση τους ανεβάζει το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του στομάχου σε 250% !!!! ο κίνδυνος αυξάνει όσο αυξάνεται η διάρκεια χρήσης τους και γίνεται πολύ μεγαλύτερος όταν τα παίρνει κάποιος για περισσότερο από τρία χρόνια!

Δεν είναι βέβαιοι οι ερευνητές πού ακριβώς οφείλεται αυτή η επίδραση, ωστόσο άτομα που για τα ίδια προβλήματα έπαιρναν για πολύ καιρό άλλου είδους αντιόξινα φάρμακα (όπως οι ανταγωνιστές των Η2 υποδοχέων, -Zantac, Tagamet κ.λπ-) δεν εμφάνισαν τα ίδια ποσοστά καρκίνου στομάχου.

Το θέμα χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση, ωστόσο καλό είναι αν χρησιμοποιείτε για κάποιο λόγο τα φάρμακα αυτά, να μην κάνετε κατάχρηση χρησιμοποιώντας τα για πολύ.
Συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.