Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Τα οφέλη του γιαουρτιού

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
#γιαούρτι φυσικό
Πρόσφατη έρευνα σε μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έδειξε πως εκείνες μεταξύ τους που έτρωγαν καθημερινά γιαούρτι, είχαν καλύτερο δείκτη μάζας σώματος, λιγότερο λίπος και καλύτερη οστική πυκνότητα  από τις υπόλοιπες.  Τα ευρήματα αυτά ήταν άσχετα με την άσκηση που έκαναν αυτές ή την ποσότητα ασβεστίου που κατανάλωναν.

Οι ερευνητές πιθανολογούν πως εκτός από το ασβέστιο και τις πρωτεΐνες που περιέχει το γιαούρτι, πιθανόν να ευθύνονται για αυτήν την δράση του οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν σε αυτό, τα λεγόμενα προβιοτικά (λόγω της ζύμωσης με την οποία παράγεται το γιαούρτι από το γάλα).
Ένα γιαούρτι την ημέρα κάνει τον γιατρό σας πέρα… δηλαδή φίλες μου.

Και ευτυχώς οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να βάλει το γιαούρτι στη διατροφή του είναι πολλοί. Μπορεί να αποτελέσει αυτό ένα καταπληκτικό πρωινό ή βραδινό γεύμα, με λίγα φρούτα ψιλοκομμένα μέσα, λίγες νιφάδες βρώμης, ξηρούς καρπούς και  μέλι  ή, να αποτελέσει σάλτσα για την σαλάτα μας ανακατεμένο με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λεμόνι, ταχίνι και αραιωμένο με λίγο νερό.

Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια το πολύ γνωστό σε όλους μας τζατζίκι  με το οποίο μπορούμε να συνοδεύσουμε κάθε μας φαγητό ή να το χρησιμοποιήσουμε σαν ορεκτικό ή σνακ, τρώγοντάς το με λίγο ζυμωτό ψωμί.

Πηγή: American Society of Bone and Mineral Research 2016 Annual Meeting; September 18, 2016; Atlanta, Georgia. Abstract 1112.
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.