Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Χορτοφαγικό ατζεμ πιλάφι

Γεια σας φίλες και φίλοι
Πριν λίγες μέρες δοκίμασα και έφτιαξα αυτή τη συνταγή, θέλοντας να φάω κάτι διαφορετικό που θα μου θύμιζε φαγητά που έφτιαχνε η μητέρα μου, χωρίς όμως το κρέας που εκείνη επέμενε να τρώμε συχνά, μια που ήταν παιδί της κατοχής και της είχε εκείνης στα νιάτα της λείψει πολύ. 
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ νόστιμο και σκέφτηκα να σας το προτείνω. Δοκιμάστε το.
      
 ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ  
          
      Ατζεμ πιλάφι με πλιγούρι και μανιτάρια  (3 μερίδες)
Χορτοφαγικό ατζεμ πιλάφι

1              1     φλ. (όχι γεμάτο) πλιγούρι
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρώτο τριμμένο
5-6 μανιτάρια πλευρώτους
Μισό κουτί χυμός ντομάτας
1 ποτήρι νερό
Μισό κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή φρέσκια ντομάτα
5-6 κ.σ. λάδι
1/4 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών για κεμπάπ
1/4 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Λίγη πάπρικα καπνιστή
Αλάτι

Σε γουόκ ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια σχισμένα σε
λεπτές λουρίδες με τα χέρια μας, μαζί με τα μπαχαρικά. Τα γυρίζουμε μέχρι να ψηθούν καλά (να ξεροψηθούν, σχεδόν) και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Στο λάδι της κατσαρόλας προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρώτο και τα μαραίνουμε ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε το   πλιγούρι,  τον χυμό ντομάτας και το νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, να μαλακώσει. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα μανιτάρια και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

      Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή τριμμένο τυρί, ή και τα δύο

     Καλή σας όρεξη
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.