Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσο περπατάτε;


Είναι πολλοί οι επιτυχημένοι άνθρωποι που είναι γνωστοί για τη συνήθειά τους να κάνουν επαγγελματικές συναντήσεις περπατώντας, αντί να κάθονται γύρω από τραπέζια ή γραφεία, όπως και ο συνιδρυτής της Apple Steve Jones.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που οδήγησε αυτά τα άτομα σε αυτή την συνήθεια, σχετικά πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford, όμως,  έδειξε πως το περπάτημα, ανεξάρτητα από το εάν αυτό γίνεται σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, βοηθάει πολύ την δημιουργική σκέψη!
Προφανώς τα πιο πάνω αναφερόμενα επιτυχημένα άτομα ακολούθησαν το ένστικτό τους και αυτό, αλάνθαστο, όπως πάντα, τους οδήγησε σε αυτή την συνήθεια.
Οι ερευνητές λένε πως πρέπει, στη συνέχεια, να βρεθεί το γιατί συμβαίνει αυτό, όπως ανακοίνωσαν στο περιοδικό Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory and Cognition, όπου δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 176 σπουδαστές και ελέγχθηκε η δημιουργική σκέψη τους σε διάφορες συνθήκες περπατήματος (σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, κοιτάζοντας ένα άδειο τοίχο, κίνηση με αναπηρική καρέκλα, κ.ά). Η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών είχε πολύ καλύτερη δημιουργική σκέψη κατά την κίνηση σε σχέση με την ακινησία και η διαφορά έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις το 60% !

Αν θέλουμε, λοιπόν, να βρούμε καινούργιες και φρέσκες ιδέες, πολύ αναγκαίες αυτήν την εποχή στον τόπο μας, μια πολύ καλή συμβουλή είναι να αρχίσουμε να περπατάμε όλο και περισσότερο.  Αυτό θα βοηθήσει  την υγεία μας, όπως πολλές φορές έχουμε πει και συγχρόνως θα μας βοηθήσει να κάνουμε καινούργιες δημιουργικές σκέψεις, που θα βοηθήσουν και τη ζωή μας.

Είναι αξιοσημείωτη η διαπίστωση πως ότι βοηθάει το σώμα μας βοηθάει τελικά και τη ζωή μας συνολικά.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.