Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Πόσο επάρατος είναι η "επάρατος νόσος";

Γεια σας φίλες και φίλοι

Χρόνια τώρα χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους ο καρκίνος σαν «επάρατος νόσος» και θεωρείται άγνωστη η αιτιολογία του.

Ωστόσο δύο περίπου δεκαετίες τώρα, επιστήμονες γνωρίζουν πως αλλαγές στην λειτουργία των γονιδίων ευθύνονται και γι αυτή την νόσο όπως και για τις περισσότερες άλλωστε.

Συνθήκες του περιβάλλοντος των κυττάρων, επηρεάζουν το DNA και
γονίδια αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους, κάνοντας κύτταρα να γίνουν καρκινικά, ενώ άλλα γονίδια που έχουν ρόλο να μην αφήνουν καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν, δεν λειτουργούν όπως πρέπει, αφήνοντας ελεύθερα τα καρκινικά κύτταρα να αναπτύσσονται. Συγχρόνως, γονίδια που κάνουν κύτταρα του ανοσοποιητικού (λευκά αιμοσφαίρια) να προστατεύουν τον οργανισμό καταστρέφοντας καρκινικά κύτταρα, δεν λειτουργούν και αυτά σωστά, με αποτέλεσμα τα λευκά αυτά αιμοσφαίρια να μην παίζουν τον ρόλο τους στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και να τα αφήνουν ανεξέλεγκτα να πολλαπλασιάζονται.

Το περιβάλλον των κυττάρων, που δημιουργείται από τον τρόπο ζωής και σκέψης μας, επηρεάζει την λειτουργία των γονιδίων μας, όπως έχει δείξει η νέα επιστήμη της επιγενετικής.

Το θέμα της μη σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού στον καρκίνο, έχει πλέον αποδειχθεί ερευνητικά, πως  έχει την αιτία του στις ορμόνες της αντίδρασης του στρες του οργανισμού.
Ο τρόπος που ζούμε, (τι τρώμε, τι αναπνέουμε, τι βάζουμε στο δέρμα μας κ.λπ) καθώς και ο τρόπος που σκεπτόμαστε και τα συναισθήματα που αυτές οι σκέψεις μας δημιουργούν, παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, επηρεάζοντας την λειτουργία των γονιδίων μας.
Δεν είναι άγνωστης αιτιολογίας νόσος ο καρκίνος.

Έχουμε απόλυτα την ευθύνη για την υγεία μας στα χέρια μας, αλλά δυστυχώς, πολύ λίγες φωνές ακούγονται να το φωνάζουν αυτό. Το γιατί, είναι αρκετά εύκολο να το καταλάβει κάποιος.  Τα έσοδα τόσων βιομηχανιών τροφίμων και φαρμάκων  θα μειωθούν. Πώς να το αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο;

Εντύπωση μου έκανε το γεγονός, πως προηγούμενη ανάρτησή μου, στην οποία αναφερόμουν στις παρενέργειες από τα φάρμακα που πολλοί καταναλώνουν για γαστρίτιδα και έλκος στομάχου,  μπήκαν και την διάβασαν αμέσως, περίπου 250 άτομα από την Αμερική!  Αυτό δεν έχει ξαναγίνει για άλλη ανάρτησή μου… 
Υπάρχουν, άραγε, μάτια των εταιρειών αυτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης…
Να υποθέσω πως βρισκόμαστε κάτω από έλεγχο, μέσω του διαδικτύου; Διόλου απίθανο.  Μπορεί όμως και να είναι στατιστικές της google. Ποιος ξέρει;

Παρ΄όλα αυτά, εγώ δεν θα πάψω να σας προτρέπω να αλλάξετε τον τρόπο ζωής και σκέψης σας και να πάρετε στα χέρια την υγεία, την δική σας και των παιδιών σας. Μάθετε να αντιμετωπίζετε σωστά τα στρες της ζωής και μην αφήνετε τους επιτήδειους με τις διαφημίσεις τους να σας κοροϊδεύουν και να σας ταλαιπωρούν.

Με αγάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.