Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Γλυκό ψυγείου με αβοκάντο

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Καιρό έχω να σας δώσω κάποια υγιεινή συνταγή. Με την ευκαιρία όμως  της χθεσινής εορταστικής ημέρας, έφτιαξα ένα πολύ εύκολο γλυκό και σας το φωτογράφησα. Σας δίνω πιο κάτω την συνταγή του. 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Επιδόρπια

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και μους σοκολάτας

Για την μους σοκολάτας       
1 ώριμο αβοκάντο
2 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
4 κ.σ γεμάτες, κακάο
1 κ.σ. μέλι ή 4-5 χουρμάδες μουσκεμένοι σε νερό, χωρίς κουκούτσι
½ κ.γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
Χτυπάμε όλα τα πιο πάνω υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι να αναμειχθούν καλά και τέλος προσθέτουμε και 1 γιαούρτι κατσικίσιο

Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ ή ανοξείδωτο ταψάκι στρώνουμε μία σειρά από μπισκότα πτι-μπερ
Παπαδοπούλου και τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ.
Στρώνουμε επάνω τους την μισή ποσότητα από την μους σοκολάτας.
Προσθέτουμε άλλη μία στρώση μπισκότα, ραντισμένα και πάλι με λίγο κονιάκ.
Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μους και τελειώνουμε το γλυκό, με τρίμματα από μπισκότα και σπασμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Αφήνουμε το γλυκό  να μείνει μία νύχτα στο ψυγείο, πριν το καταναλώσουμε.

Η μους σοκολάτας, τρώγεται και μόνη της. Μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα στους χουρμάδες ή το μέλι, εάν την προτιμάτε πιο γλυκιά.
Μπορείτε επίσης να την καταψύξετε και να την προσφέρετε σαν παγωτό.
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.