Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ολιστική ή ενοποιημένη Ιατρική (1)

Η χώρα μας αρνείται ακόμη πεισματικά να περιλάβει στην ιατρική της τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Αυτά που στηρίζονται στη νέα φυσική, τη κβαντική.
Τη λέμε "νέα" αυτή τη φυσική επειδή μας είναι ακόμη πολύ δύσκολο να τη καταλάβουμε και ας είναι αρκετά παλιά, αφού κοντεύουν να κλείσουν εκατό χρόνια από τότε που έβαλε τις βάσεις της ο Αϊνστάιν. Η κατανόηση όμως των νόμων αυτής της φυσικής είναι πολύ δύσκολη για τον λογικό μας εγκέφαλο και τις γνωστές πέντε αισθήσεις μας και θα χρειαστεί προφανώς πολύς καιρός και μεγάλες βιολογικές προσαρμογές για να τα καταφέρουμε να την κάνουμε κτήμα μας και να μπορέσουμε να στηριχθούμε σε αυτήν, όπως κάνουμε χρόνια τώρα με την Νευτώνεια φυσική.
Η τεχνολογία βέβαια κάνει αλματώδη πρόοδο στηριγμένη σε αυτή τη κβαντική φυσική. Και ευτυχώς, η τεχνολογική αυτή πρόοδος οδηγεί σιγά- σιγά σε ανακαλύψεις που αναγκάζουν τη βιολογία και την ιατρική να προχωρούν και αυτές.
Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως αυτές οι ανακαλύψεις δείχνουν ότι παμπάλαιες ιατρικές μέθοδοι σαν αυτές που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα, τη Κίνα και την Ινδία είναι μάλλον πολύ πιο μοντέρνες τελικά από τη δυτική κλασσική ιατρική που θεωρούσαμε με περηφάνεια έως τώρα "μοντέρνα".
Εκείνες θεωρούσαν τον οργανισμό μας ένα σύνολο πνεύματος και ύλης και σαν τέτοιο τον αντιμετώπιζαν. Αυτή ή άποψη είναι πολύ πιο κοντά στη πραγματικότητα της κβαντικής φυσικής από την καθαρά υλιστική αντιμετώπιση του οργανισμού μας πάνω στην οποία στηρίζεται η "μοντέρνα" κλασσική μας ιατρική.
Τα πράγματα αλλάζουν αναγκαστικά παγκοσμίως, μόνον που οι ρυθμοί είναι δυσανάλογα αργοί, εξ αιτίας των διαφόρων οικονομικών συμφερόντων. Γιατροί και φαρμακοβιομηχανίες, όπως και βιομηχανίες τροφίμων είναι οι κύριοι υπαίτιοι αυτής της καθυστέρησης. Θα χρειαστεί αρκετός καιρός ακόμη για να προσαρμοστούν τα συμφέροντά τους στα νέα δεδομένα. Γιατί δεν αμφιβάλλει νομίζω κανείς πως τα συμφέροντα δεν θα λείψουν ποτέ από τη γή. Πάντα θα βρίσκουν τρόπους να κερδίζουν αυτοί που το επιθυμούν διακαώς.
Το θέμα είναι να αρχίσει να ασκείται η "καινούργια" ιατρική, αυτή που με βάση τη κβαντική φυσική αντιμετωπίζει τον οργανισμό μας σαν ένα ενεργειακό σύνολο και όχι σαν ένα σύνολο από μυς και κόκαλα και στη συνέχεια, είμαστε υπεύθυνοι εμείς οι ίδιοι για το πόσο αφήνουμε άλλους (όποιοι και αν είναι αυτοί) να μας εκμεταλλεύονται.
Στο εξωτερικό τα πράγματα έχουν προχωρήσει αρκετά σε αυτόν τον τομέα, στη χώρα μας όμως το θέμα βρίσκεται ακόμη στα σπάραχνα.
Γιαυτό και θα τα ξαναπούμε......

1 σχόλιο:

stella είπε...

kalos se vrikame !
soy eyxomai polles kai endiaferoyses anartiseis

Stella

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.