Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Αλατόνερο και covid

Γεια σας φίλες και φίλοι


Μια που βρισκόμαστε σε εποχή που βασιλεύουν οι ιώσεις,  θεώρησα καλό να σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας.  Σε αυτήν διαπιστώθηκε πως γαργάρες με αλατόνερο καθώς και  πλύσεις της μύτης με αυτό, τέσσερες φορές την ημέρα, μειώνoυν κατά πολύ τις πιθανότητες ανάγκης νοσοκομειακής περίθαλψης όσων πάσχουν από covid. Εμποδίζουν δηλαδή την βαριά εξέλιξη της νόσου, προφανώς μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης πνευμονίας .

Η γνώση για την βοηθητική δράση του αλατόνερου στην υγεία του ανώτερου αναπνευστικού δεν είναι καινούργια.  Γνωρίζουμε πως βοηθάει αυτό στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας και των συμπτωμάτων των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού.  

Ωστόσο πρώτη φορά μελετήθηκε η δράση του στον ιό της εποχής που τόσο κόσμο έχει φοβίσει. Το ενδιαφέρον είναι πως η πυκνότητα του διαλύματος που μελετήθηκε ήταν πολύ μικρή. Μόλις 2,13 γρ καθαρό αλάτι  σε 226 γρ ζεστό νερό, και η πιο πυκνή εκδοχή του, με 6 γρ αλάτι. Και με τις δύο αυτές πυκνότητες η ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης των ασθενών της έρευνας ήταν πολύ μικρότερες από αυτή του υπόλοιπου πληθυσμού.

Καλό είναι να το γνωρίζουμε.

Με αγάπη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.