Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Συνταγογράφηση ηλεκτρονικής εφαρμογής;

 Γεια σας φίλες και φίλοι


Με χαρά μου σήμερα σας ανακοινώνω ένα νέο που βάζει ένα μικρό λιθαράκι στην αλλαγή της αντιμετώπισης των ασθενειών.

Ο Εθνικός οργανισμός φαρμάκων της Αμερικής (FDA) ενέκρινε πρόσφατα την συνταγογράφηση μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής με την οποία δίνονται συμβουλές σωστής ζωής και σκέψης (γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία -CBT-) σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 από το κινητό τους.

Μπορεί αυτό να αφορά μόνον τους ασθενείς

που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, μια που το μεταβολικό σύνδρομο (παχυσαρκία, διαβήτης, υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία, υπερπηκτικότητα), στο οποίο ανήκει αυτός ο διαβήτης είναι πια αναγνωρισμένο ότι οφείλεται σε λανθασμένο τρόπο ζωής, όμως κατά την άποψή μου είναι αυτό ένα σημαντικό βήμα για την αποδοχή της συμμετοχής του τρόπου ζωής και σκέψης στη δημιουργία των νοσημάτων.

Γιατί όπως πολλές φορές σας έχω επισημάνει, ο τρόπος ζωής και σκέψης μας δημιουργεί τις ασθένειες που μας ταλαιπωρούν, επειδή δημιουργεί αυτός μεγάλη υπερδιέγερση της αντίδρασης του στρες στον οργανισμό με αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση της λειτουργίας του.

Αν φροντίσουμε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά αυτή την αντίδραση, με τους τρόπους που σας έχω περιγράψει στα βιβλία, την ιστοσελίδα και το κανάλι μου στο youtube, ώστε να μην την αφήνουμε να βλάπτει τον οργανισμό μας θα αποφύγουμε τις ασθένειες, αλλά και θα βελτιώσουμε αυτές που μας ταλαιπωρούν.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν γνωρίζει ποιος είναι ο σωστός τρόπος ζωής και σκέψης, ωστόσο οι περισσότεροι ζουν τελικά πράττοντας τα αντίθετα αν και γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν προβλήματα μελλοντικά. Και δυσκολεύονται να αλλάξουν τρόπο ζωής και σκέψης, παρά την βοήθεια που ζητούν από ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ζωής κ.λπ.

Μοιάζει να έχει ανάγκη την ταλαιπωρία του ο άνθρωπος…Προσπαθώ να καταλάβω το γιατί, αλλά δεν είναι εύκολο. Ίσως η ταλαιπωρία τον αναγκάζει να σκεφτεί, να φιλοσοφήσει, να αναζητήσει το νόημα της ζωής… 

Ίσως…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.