Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Άσκηση και καρκίνος

Γεια σας φίλες και φίλοι


Ένα ενδιαφέρον νέο που αφορά τον σημαντικό ρόλο του ανοσοποιητικού μας στην αντιμετώπιση του καρκίνου ανακοινώθηκε πρόσφατα από ερευνητές.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα στο ιατρικό περιοδικό Cancer Cell έδειξε πως τόσο σε ποντίκια, όσο και σε ανθρώπους,  η άσκηση βοηθάει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος διεγείροντας την δράση των CD8 T λεμφοκυττάρων.

Γι αυτά τα λεμφοκύτταρα που καταστρέφουν μικρόβια και καρκινικά κύτταρα σας μίλησα και στην προηγούμενη ανάρτησή μου

πριν μερικές ημέρες, εξηγώντας σας πως χρειάζονται κι αυτά ανάπαυση, προκειμένου να λειτουργούν σωστά, όπως ολόκληρος ο οργανισμός μας.

Η παρατήρηση σε αυτή την πρόσφατη έρευνα, που αφορά τον καρκίνο του παγκρέατος, πως η άσκηση διεγείρει τη δράση αυτών των κυττάρων και τα κάνει περισσότερο ικανά να αντιμετωπίζουν τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Μη ξεχνάτε λοιπόν να ασκείστε καθημερινά, φίλες και φίλοι. Το σώμα μας, όπως πολλές φορές σας έχω πει δεν είναι φτιαγμένο για να αναπαύεται. Χρειάζεται κίνηση και δράση για να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Φροντίστε το με αγάπη. Ασκηθείτε καθημερινά, όσο σας το επιτρέπει  η κατάσταση της υγείας σας. Η απλούστερη άσκηση είναι το περπάτημα. Περπατήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε και τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.

Μη το παραλείπετε.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.