Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Καλά νέα για τον ιό της εποχής

 Γεια σας φίλες και φίλοι


Όσο περνά ο καιρός και ο νέος ιός   ταλαιπωρεί τη κοινωνία μας, με τους τρόπους που οι κυβερνήσεις παγκόσμια επέλεξαν για την αντιμετώπισή του, οι ερευνητές ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες λεπτομέρειες της δράσης αυτού του ιού και αυτό, όπως είναι φυσικό, θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπισή του. Αυτό θα βοηθήσει να λήξουν τα προβλήματα κοινωνικά και οικονομικά που δημιούργησε η μέχρι τώρα αντιμετώπισή του.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, λοιπόν, πως ο ιός αυτός διεγείρει μία αντίδραση του ανοσοποιητικού στα κύτταρα

των κυψελίδων του πνεύμονα (αντίδραση συμπληρώματος), που νόμιζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες πως είχε την βάση της στα κύτταρα του ήπατος.

Η ανακάλυψη αυτή, που εντυπωσίασε τους ερευνητές, οδήγησε στο συμπέρασμα πως αντιϊκά φάρμακα που μόνα τους δεν είχαν μέχρι τώρα κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του ιού της εποχής μας θα μπορέσουν να χορηγηθούν σε συνδυασμό τέτοιο που να είναι αποτελεσματικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν δηλαδή πως ο συνδυασμός του αντιϊκού Remdesivir με το φάρμακο Ruxolitinib μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την αντίδραση του ανοσοποιητικού αποτελεσματικά.

Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα, όπως καταλαβαίνετε, εφ΄όσον επισημοποιηθεί η συνδυαστική δράση των φαρμάκων αυτών και αποφασιστεί η θεραπευτική χορήγησή τους. Μια τέτοια θεραπεία της ίωσης είναι πολύ καλύτερη από τη χορήγηση εμβολίων που διατέθηκαν στην αγορά πρόωρα (δίχως τον απαιτούμενο χρόνο δοκιμών) δίχως να γνωρίζουμε καλά τους κινδύνους που πιθανόν εγκυμονούν.

Τα πράγματα προχωρούν, όπως πρέπει, για άλλη μια φορά στη ζωή… Οι συνθήκες που δημιουργούνται από διάφορα αίτια, κάποιους τους καταστρέφουν, κάποιους τους ευνοούν και κάποιους τους αφήνουν αλώβητους… Αυτό γίνεται πάντα και σχετίζεται με την ενέργεια που διαθέτει ο καθένας. Οι αρμονικότεροι ενεργειακά ευνοούνται ή μένουν τουλάχιστον αλώβητοι, σε οποιαδήποτε κατάσταση, ενώ οι περισσότερο αποδιοργανωμένοι ενεργειακά (λόγω αρνητικών συναισθημάτων -φόβοι-) ταλαιπωρούνται ή αποχωρήσουν από τη ζωή.  

Η ανακάλυψη θεραπευτικής προσέγγισης του ιού της εποχής θα σημάνει και την επιστροφή μας στην κανονικότητα, όπως καταλαβαίνετε. Μια κανονικότητα όμως που θα είναι διαφορετική, αφού πολλά πρόλαβαν να αλλάξουν στο διάστημα αυτής της επιδημίας οι διάφορες κυβερνήσεις. Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο νέος τρόπος ζωής μας στη καινούργια εποχή που ανατέλλει…

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.