Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Εσείς έχετε κατοικίδιο;


Γεια σας φίλες και φίλοι 

Όσοι έχουν στο σπίτι τους και φροντίζουν ζώα, το συνηθέστερο γάτες και σκύλους, γνωρίζουν πως η επαφή τους με τα ζώα αυτά τους χαρίζει γαλήνη και χαρά. 
Τα ζώα δεν σκέφτονται κάτι συνεχώς, σαν εμάς τους ανθρώπους… Η συνολική τους ενέργεια είναι  δυνατή και οι δονήσεις της πολύ υψηλές όσο βρίσκονται σε ησυχία και δεν υπερασπίζονται τη ζωή ή το φαγητό τους. Μόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις τα ζώα χάνουν ενεργειακή δύναμη καθώς αυτή καταναλώνεται στην δημιουργία της αντίδρασης του στρες που τους δίνει τη δύναμη να παλέψουν με τον εχθρό τους
και να διεκδικήσουν αυτό που επιθυμούν…

Δυστυχώς, εμείς οι άνθρωποι, χρησιμοποιώντας λανθασμένα τον εγκέφαλό μας και τις ικανότητές του, καταναλώνουμε συνεχώς ενέργεια δημιουργώντας αντίδραση στρες, με σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα. Με τον τρόπο αυτό έχουμε σχεδόν πάντα πιο αδύναμη συνολική ενέργεια από αυτή που το σώμα μας θα μπορούσε να έχει και οι δονήσεις της είναι αρκετά χαμηλές, οδηγώντας αυτό το σώμα σε ασθένειες και τη ζωή μας σε προβλήματα. Συμπτώματα όπως αϋπνίες, πονοκέφαλοι, στομαχικά και εντερικά προβλήματα, παχυσαρκία κ.λπ δείχνουν πως υπάρχει μεγάλη ποσότητα ορμονών του στρες στο σώμα.  

Πρόσφατη έρευνα σε πανεπιστήμιο της Αμερικής έδειξε σε 249 φοιτητές που συμμετείχαν σε αυτήν, πως 10 λεπτά επαφής με μία γάτα ή σκύλο (παιχνίδι μαζί τους, χάιδεμα, ή ότι άλλο είδος επαφής επιθυμούσαν) ήταν αρκετά για να μειώσουν τα επίπεδα κορτιζόλης τους  (βασικής ορμόνης του στρες) σε σημαντικό βαθμό.

Είναι η πρώτη έρευνα τέτοιου είδους που γίνεται, όπως λένε οι εμπνευστές της και επειδή η μείωση των ορμονών του στρες παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία σκέφτονται να επαναλάβουν την έρευνά τους, αυξάνοντας κατά πολύ τον  χρόνο της επαφής με τα ζώα.

Όσοι έχετε και φροντίζετε ζώα ξέρετε καλά, πόση γαλήνη και χαρά σας δημιουργεί η επαφή μαζί τους. Τώρα υπάρχει και η απόδειξη, πως οι πιστοί αυτοί φίλοι κάνουν καλό στην υγεία μας μειώνοντας τις ορμόνες του στρες στο σώμα μας. 
Γίνονται έρευνες ιατρικές και σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σκυλιά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η παρουσία τους μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί και έχουν αναφερθεί και περιστατικά, που η παρουσία ενός σκυλιού κοντά σε άτομα που επί χρόνια βρισκόντουσαν σε κώμα οδήγησε στην έξοδό τους από το κώμα και την αποθεραπεία τους.

Όσοι έχετε και φροντίζετε κάποιο κατοικίδιο, μπορείτε να είστε σίγουροι πως έχετε κοντά σας κάποιον που, εκτός από την αγάπη που σας δίνει, φροντίζει και την υγεία σας δίχως να το καταλαβαίνετε…

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.