Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Το νερό και η υγεία μας



4η φάση του νερού

Για το νερό έχουν γίνει πολλές έρευνες τα τελευταία χρόνια. Πρώτος ο Ιαπωνέζος Masaru Emoto παλαιότερα είχε μελετήσει κρυστάλλους παγωμένου νερού στο μικροσκόπιο και είχε διαπιστώσει πως ανάλογα με τα συναισθήματα που εξέφραζε στο νερό πριν το παγώσει, οι κρύσταλλοι άλλαζαν δομή… Πολλοί ήταν αυτοί που τον κορόιδεψαν, όπως γίνεται συνήθως. Μετά τον θάνατό του όμως, κάποιοι συνεργάτες του συνέχισαν τις έρευνες και τώρα πια το θέμα συζητείται σε διεθνή συνέδρια.


Κάποια χρόνια αργότερα, ο καθηγητής βιομηχανικής στο πανεπιστήμιο της Ουάσινκτον Gerald Pollack ανακάλυψε πως εκτός από τις τρεις γνωστές φάσεις
του νερού (υγρό, στερεό, αέριο) υπάρχει και μία  τέταρτη, όταν αυτό ακουμπάει σε κάποια υδρόφιλη επιφάνεια. Σας έχω μιλήσει αναλυτικά γι αυτό το θέμα σε σχετική ανάρτηση παλαιότερα. Αυτή η τέταρτη φάση του νερού είναι κάτι που μοιάζει με το ασπράδι του αβγού, όπως λέει ο ίδιος ο καθηγητής. Είναι κάτι ανάμεσα στην υγρή και την στερεά φάση του νερού και λειτουργεί στον οργανισμό μας σαν μπαταρία που φορτίζεται από το φως (από την υπέρυθρη ακτινοβολία, για την ακρίβεια). Μια μπαταρία που είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία των πρωτεϊνών μας και γενικότερα των κυττάρων μας.

Σε συνέδριο του 2014 είχε συζητηθεί η υπόθεση πως πιθανόν αυτή η τέταρτη φάση του νερού να είναι αυτή που επηρεάζεται από τα συναισθήματα και οδηγεί στη διαφορετική εικόνα των κρυστάλλων. Το θέμα ερευνάται από τότε…

Είμαστε, όπως είναι γνωστό, σαν οργανισμοί, νερό κατά 75%... Επομένως όλα όσα αφορούν το νερό, αφορούν και την υγεία μας προφανώς, γι αυτό και συζητάμε αυτά τα θέματα πάλι και πάλι.

Εκτός από τα συναισθήματα, όμως, σημαντικό είναι και το τι νερό πίνουμε από πλευράς δομής και καθαρότητας και η ποσότητα που καταναλώνουμε. Όπως λέει ο καθηγητής Pollack σε μία συνέντευξή του την προηγούμενη χρονιά, οι φρέσκοι χυμοί λαχανικών, είναι ιδανικοί για την προσφορά «καλού» νερού στον οργανισμό, γιατί το νερό που περιέχεται στον χυμό από την έκθλιψη των φύλλων των φυτών είναι τέτοιο νερό τέταρτης φάσης έτοιμο για την χρήση του από τα κύτταρά μας και επομένως, κατά την κρίση του, πολύ καλό για την υγεία μας.

Φροντίστε να πίνετε συχνά φρέσκους χυμούς λαχανικών, λοιπόν, φίλες και φίλοι μου, και μη ξεχνάτε να πίνετε νερό αρκετό κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, αφού κρατήσετε πρώτα για λίγα λεπτά το ποτήρι στα χέρια σας με αγάπη και ευγνωμοσύνη, γι αυτό που προσφέρει στον οργανισμό σας. 
Μην σας φαίνεται παράξενη η συμβουλή… Μη ξεχνάτε πως η ορθοδοξία έχει ολόκληρη γιορτή (τα Φώτα) κατά την οποία με ευχές «αγιάζει» τα ύδατα. Η επιστήμη με πολύ κόπο, έφτασε στις μέρες μας να καταλάβει το γιατί…

Με αγάπη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.