Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Πόσο νέοι νιώθετε;


Λοιπόν, αφήστε τα αστεία και πάψτε να γκρινιάζετε και να επαναλαμβάνετε συνεχώς τις ταλαιπωρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Όσο και αν μας ταλαιπωρεί, η ζωή είναι ένα θαύμα που μας έχει χαριστεί. Ένα θαύμα που αξίζει να το ζήσουμε με ευγνωμοσύνη!

Το ξέρετε πως όσο πιο νέοι αισθάνεστε τόσο καλύτερη γίνεται η λειτουργία του εγκεφάλου σας; Μάλιστα είναι αλήθεια και αποδείχτηκε ερευνητικά. Αυτοί που αισθάνονται νέοι έχουν καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία από τους συνομηλίκους τους που νιώθουν μεγάλοι και κουρασμένοι. Σημαντική διαπίστωση.

Όσοι αισθανόντουσαν νεότεροι στην έρευνα, διαπιστώθηκε πως είχαν καλύτερη μνήμη, ένιωθαν πιο υγιείς και λιγότερο καταθλιπτικοί. Οι ερευνητές διαπίστωσαν
αυξημένο όγκο φαιάς ουσίας σε περιοχές του εγκεφάλου που έχουν σχέση με την ομιλία, τον ήχο και την γλώσσα (Ελληνικά, Αγγλικά κ.λπ).

Το γιατί δεν έχει διευκρινιστεί. Πιθανόν, όπως λένε οι ερευνητές, όσοι νιώθουν νεότεροι να ζουν και σαν νεότεροι. Να έχουν δηλαδή ασχολίες και ενδιαφέροντα που έχουν οι νεότεροι και γι αυτό να ασκείται περισσότερο ο εγκέφαλός τους. Ίσως όσοι νιώθουν κουρασμένοι να απομακρύνονται από ασχολίες και ενδιαφέροντα που θα κρατούσαν τον εγκέφαλό τους σε εγρήγορση. Άραγε η κότα κάνει το αβγό ή το αβγό την κότα;;;

Ότι και αν συμβαίνει, ας ζήσουμε εμείς το θαύμα που μας έχει χαριστεί! Ας θεωρήσουμε τις ταλαιπωρίες μας σαν εκπαίδευση στην αποδοχή, την κατανόηση και την αγάπη του πλησίον. Σαν εκπαίδευση στην αίσθηση της ενότητας των πάντων μέσα σε ένα «μαγικό» παραμύθι, ασύλληπτο από τις φτωχές αισθήσεις μας, και ωστόσο τόσο αληθινό!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.