Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Τα οφέλη της κάνναβης

Μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο, κατά το οποίο σταματάει η κυκλοφορία του αίματος, διάφορα όργανα του σώματος υποφέρουν από την έλλειψη οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών.


Αλλά και όταν η καρδιά επαναλειτουργήσει και αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σώμα, κάποια όργανα, βλάπτονται από την απότομη επανεκκίνηση της κυκλοφορίας και οδηγούνται σε βλάβες.  Στο πιο ευαίσθητο όργανο, τον εγκέφαλο, πολλά νευρικά κύτταρα οδηγούνται σε αυτή την περίπτωση σε καταστροφή. 

Πρόσφατα, Κινέζοι ερευνητές, στο πανεπιστήμιο της Σαγκάης, ανακάλυψαν πως
ένα συστατικό της κάνναβης, η κανναβιδιόλη (που δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών) μπορεί να προφυλάξει τον εγκέφαλο από αυτή την καταστροφή.

Οι δράσεις, μάλιστα,  της ουσίας αυτής, στον εγκέφαλο, φαίνεται να είναι πολύ περισσότερες και οι επιστήμονες θεωρούν πως με αυτή μπορούν να βελτιωθούν και άλλες νευρολογικές καταστάσεις.

Σύντομα, όπως προβλέπει ο καρδιολόγος Dr. Sean McCormick, η κανναβιδιόλη θα μπει σε χρήση στην επείγουσα ιατρική, για τους ασθενείς που παρουσιάζουν εγκεφαλικά επεισόδια ή έμφραγμα μυοκαρδίου.

Για άλλη μια φορά η φύση μας δείχνει τον δρόμο, στην υγεία. Διαθέτει, όπως φαίνεται, ότι  ο άνθρωπος χρειάζεται για να ζει γερός και ευτυχής… Μένει σε εμάς να τα ανακαλύψουμε…

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.