Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Η θετική πλευρά των αρνητικών συναισθημάτων (39)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα αρνητικά συναισθήματα είναι καταστροφικά για την υγεία, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει, γιατί λειτουργούν σαν στρες για τον οργανισμό, επειδή έχουν για βάση τους τον φόβο.
Αυτή είναι η αρνητική τους πλευρά. Θα μπορούσε όμως κάποιος να δει και μία θετική πλευρά σε αυτά. Το γεγονός πως μας πληροφορούν ότι ο οργανισμός μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Πώς σας φαίνεται αυτό;
Το αρνητικό συναίσθημα μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους καμπανάκι κινδύνου! Την ώρα που το νιώθει κάποιος, θα πρέπει να σκέφτεται, αμέσως, πως ο οργανισμός του κινδυνεύει!!! 
Έτσι γίνεται ευκολότερη υπόθεση το να το αφήσει να φύγει από μέσα του με κάποιο γρήγορο οραματισμό, από αυτούς που και εγώ σας έχω δώσει κατά καιρούς, σε άρθρα και βίντεο, και να αισθανθεί ανακουφισμένος.

Στο βιβλίο Ask and It Is Given, γραμμένο από τους Esther και Jerry Hicks, υπάρχει μια παρομοίωση για τα αρνητικά συναισθήματα πολύ ενδιαφέρουσα.
Λένε οι συγγραφείς : όταν ο δείκτης της βενζίνης στο αυτοκίνητό σας πηγαίνει στο κόκκινο, αυτό σημαίνει πως το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας είναι άδειο. Δεν τα βάζετε με τον δείκτη… απλά πηγαίνετε και γεμίζετε το ντεπόζιτό σας με βενζίνη. 
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα αρνητικά συναισθήματα. Ένα αρνητικό συναίσθημα είναι ένας δείκτης που σας επισημαίνει πως οι τρέχουσες σκέψεις σας επηρεάζουν αρνητικά και αποσυντονίζουν το ενεργειακό σας πεδίο*, αποκόπτοντάς σας από το συμπαντικό ενεργειακό πεδίο και εμποδίζοντάς, έτσι, την πραγματοποίηση των στόχων σας.
Τα συναισθήματά σας, συνεχίζουν οι συγγραφείς, δεν πραγματοποιούν. Δείχνουν όμως τον δρόμο στον οποίο βρίσκεστε όσον αφορά την πραγματοποίηση των στόχων σας. Αν τα συναισθήματά σας βοηθούν να κατανοήσετε πως οι τρέχουσες σκέψεις σας δεν οδηγούν την ζωή σας στην κατεύθυνση που θα επιθυμούσατε, απλά αλλάξτε τα… για να ξαναβρείτε την σύνδεσή σας με την συμπαντική πηγή ενέργειας και πληροφορίας.

Την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την άποψη αυτή. Κάθε αρνητικό συναίσθημα θα πρέπει να μας δείχνει πως βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο στη ζωή μας. Στον σωστό δρόμο βρίσκεται κάποιος, όταν αισθάνεται καλά, γεμάτος ενθουσιασμό και αγάπη για τους άλλους και γι αυτό που προσπαθεί να πετύχει.

Έχουμε άλλωστε επανειλημμένα πει πως όσο και αν μας βλάπτουν οι συμπεριφορές των άλλων, τελικά δεν φταίει κανείς, γιατί όλοι είμαστε κακοποιημένα παιδιά, μεγαλωμένα με διαφορετικές συνθήκες ο καθένας. Συνθήκες που μέσα από το υποσυνείδητό μας καθορίζουν τις πράξεις μας και τελικά τη ζωή μας, χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Γι αυτό και όλοι αξίζουμε συγχώρεσης.
Με αγάπη


* το συνολικό ενεργειακό πεδίο του σώματος, εξαρτάται, όπως έχουμε πει πολλές φορές, από το ενεργειακό πεδίο της καρδιάς μας, το οποίο αποσυντονίζεται από τα αρνητικά συναισθήματα.   
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.