Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Γονιδίωμα και κληρονομικότητα (37)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το ξέρετε πως τα ανθρώπινα κύτταρα περιέχουν περίπου 20.000 γονίδια που δίνουν εντολές στο κύτταρο για την παραγωγή πρωτεϊνών, όσα περίπου περιέχονται και στα κύτταρα ενός απλού σκουληκιού;
Και όμως, η λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού είναι κατά πολύ πολυπλοκότερη από αυτή του σκουληκιού. Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει την διαφορά;

Η ανακάλυψη του ανθρώπινου γονιδιώματος, σε πείσμα των υλιστών, απέδειξε τελικά το αντίθετο από αυτό που περίμεναν οι ερευνητές επιστήμονες. Απέδειξε πως μόνα τους τα γονίδια δεν εξηγούν όλα τα θέματα της κληρονομικότητας…
Αυτό είναι κάτι που προσπάθησαν απεγνωσμένα μέχρι τώρα να ερμηνεύσουν με την μελέτη του γονιδιώματος οι υλιστές επιστήμονες και δεν τα έχουν ακόμη καταφέρει.

Ωστόσο ένα από τα πιο επαναστατικά επιστημονικά μυαλά της εποχής μας, ο Rupert Sheldrake, βιολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Science Set Free» έχει προτείνει την ύπαρξη ενός μορφογενετικού πεδίου μη φυσικού, το οποίο λειτουργεί σαν επικάλυψη στο ανθρώπινο γονιδίωμα, αλληλοεπιδρώντας μαζί του και ενισχύοντας τη δράση του με μη φυσική αποκωδικοποίηση πληροφοριών που χρειάζονται για να αναπτυχθεί ο ανθρώπινος οργανισμός.

Το πεδίο αυτό το έχει ονομάσει «morphic resonance» και η ιδέα του οδηγεί σε αυτό που η υλιστική επιστήμη απεχθάνεται να πιστέψει. Στην ιδέα της συνείδησης και της συνειδητότητας, και του ρόλου τους στην ανάπτυξη του ανθρώπου.

Η ιδέα αυτή είναι πως το ανθρώπινο σώμα, όπως και κάθε κύτταρό του, έχει επαφή με ένα πεδίο πληροφοριών το οποίο κωδικοποιεί την μνήμη της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό βέβαια, είναι κάτι που κάνει να τρίζουν τα θεμέλια της υλιστικής ιατρικής και φοβίζει πολύ τις φαρμακευτικές εταιρείες, όπως εύκολα μπορεί να γίνει κατανοητό…

Θυμίζει όμως η πιο πάνω άποψη, τα διάφορα σώματα που η ανατολική φιλοσοφία αλλά και  δυτικοί επιστήμονες, (όπως η φυσικός της ΝΑΣΑ Barbara Brenan περιγράφει στο βιβλίο της «Χέρια όλο φως»),  αναφέρουν πως υπάρχουν, εκτός του φυσικού μας σώματος που γίνεται αντιληπτό από τις πέντε αισθήσεις μας (αιθερικό σώμα, αστρικό, νοητικό κ.λπ).

Τα άλλα αυτά σώματα, που αποτελούνται από πολύ πιο αραιή ύλη από αυτή που οι πέντε αισθήσεις μας μπορούν να αντιληφθούν (διαφορετική δόνηση ενέργειας), όπως ισχυρίζεται η πιο πάνω φυσικός αλλά και η ανατολική φιλοσοφία, περιέχουν πληροφορίες πολύ σημαντικές για την λειτουργία του οργανισμού.

Η δυτική επιστήμη, πλησιάζει τελικά όλο και περισσότερο το μοντέλο της ανθρώπινης ύπαρξης που τόσο η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία (Πλάτωνας, Πλωτίνος ) όσο και η Ανατολική έχουν περιγράψει, πολύ παλαιότερα.  

Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.