Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μη ξεχνάτε πως η διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαχείρισης του στρες, γιατί μπορεί να δώσει τον οργανισμό τόσο αντιοξειδωτικές ουσίες (που είναι απαραίτητες για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών που δημιουργούν οι ορμόνες του στρες) όσο και καθαρό φως (σύμφωνα με τον Γερμανό φυσικό Fritz Pop) το οποίο μπορεί να μειώσει την εντροπία (φθορά) του οργανισμού.
Μία νέα συνταγή με ρεβίθια, καλοκαιρινή, δοκίμασα να φτιάξω σήμερα και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πολύ. Σας τη συνιστώ, μια που με τη ζέστη δεν μπορεί να απολαύσει κανείς τα όσπρια σε σούπα.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
|
Ρεβίθια με κάρι και ρύζι |
Όσπρια
Ρεβίθια με κάρι και ρύζι (4 μερίδες)
Υλικά:
1 φλ. ρεβίθια (τα μουσκεύουμε σε νερό από το βράδυ και τα σουρώνουμε το πρωί)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κολοκύθι
1 καρώτο
2 σκ. σκόρδο
8 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. κάρι ή γκάραμ μασάλα (ανάλογα ποια γεύση προτιμάτε)
1 κ.σ. σκόνη κουρκουμά
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
Παρασκευή:
Βράζουμε σε σκέτο νερό τα ρεβίθια (μισή ώρα σε χύτρα ταχύτητας, αν την χρησιμοποιείτε). Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.
Στο λάδι βάζουμε το κάρι (ή το γκάραμ μασάλα) και τον κουρκουμά και τα ψήνουμε λίγο να μυρίσουν. Προσθέτουμε στο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο στο μούλτι) και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και το καρώτο (ψιλοκομμένα στο μούλτι), καθώς και τα ρεβίθια σουρωμένα και τα γυρίζουμε για λίγο όλα μαζί στο λάδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο από το νερό των ρεβιθιών και βράζουμε το μίγμα μέχρι να μαλακώσουν τα συστατικά του (όχι πολύ όμως). Προς το τέλος προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα.
Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι μπασμάτι πασπαλισμένο με μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη