Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Υγιεινή ζωή και καρκίνος

 Γεια σας φίλες και φίλοι


Σε πρόσφατο άρθρο ιατρικής ιστοσελίδας αναφέρεται πως η υγιεινή ζωή μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου σε άτομα με υψηλό γενετικό κίνδυνο (κληρονομικότητα).

Προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα βέβαια, γνωρίζοντας πως η υγιεινή ζωή βελτιώνει τη λειτουργία των γονιδίων μας μειώνοντας τους παράγοντες του στρες που τα μεταλλάσσουν και τα οδηγούν σε καρκινογένεση. Η επιγενετική είναι η επιστήμη της εποχής, κατά την άποψή μου. Χάρη σ’ αυτήν, ξέρουμε τώρα πως δεν είμαστε σκλάβοι των γονιδίων μας, όπως νομίζαμε παλαιότερα. Ξέρουμε πως έχουμε στα χέρια μας

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Η κούραση του ανοσοποιητικού

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Για την επίδραση του στρες στο ανοσοποιητικό μας, σας έχω μιλήσει πολλές φορές. Έχω εξηγήσει πως οι ορμόνες του στρες και κυρίως οι φλεγμονώδεις ουσίες που παράγονται αποδιοργανώνουν την λειτουργία του και γίνεται αυτό ανίκανο να αντιμετωπίσει σωστά τους εχθρούς του οργανισμού (μικρόβια, ιούς κ.λπ). Γι αυτό και επιμένω τόσο πολύ να συστήνω συχνά τη σωστή διαχείριση του στρες, με όλους τους γνωστούς τρόπους που έχω προτείνει τόσο στα βιβλία μου όσο και στις αναρτήσεις και τα βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube.

Ερευνητές πρόσφατα ανακάλυψαν πως εκτός από αυτή την γενική αποδιοργάνωση που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, τα Τ-λεμφοκύτταρα,

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Τα οφέλη των τροφών με ζύμωση

Γεια σας φίλες και φίλοι 


Για το εντερικό μικροβίωμα, τα μικρόβια που ζουν δηλαδή στο έντερό μας και παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας σωματική και ψυχική σας έχω μιλήσει αρκετές φορές.

Η ποικιλία αυτών των μικροβίων και οι αναλογίες τους μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, επηρεάζονται όμως από τον τρόπο ζωής και σκέψης μας. Οι περισσότεροι ερευνητές μελετούν, όπως είναι αναμενόμενο, τη σχέση αυτών των μικροβίων με τη διατροφή, αφού με αυτή έρχονται σε άμεση επαφή αυτά τα μικρόβια. Όμως έρευνες έχουν δείξει πως το μικροβίωμα του εντέρου σχετίζεται και

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Παράγει και αντισηπτικό ο οργανισμός!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Ζούμε πάνω από ένα χρόνο τώρα με τον φόβο ενός ιού… Ανεξάρτητα αν αυτός είναι φυσικός ή τεχνητός, είναι απλά ένας ιός. Και μ' αυτού του είδους τους μικροοργανισμούς ζούμε παρέα οι άνθρωποι από τότε που δημιουργήθηκε το είδος μας. Κάποιοι από αυτούς (επειδή μπαίνουν στο DNA μας για να πολλαπλασιαστούν μια που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους) έχουν συμβάλει στην εξέλιξη του είδους μας, επηρεάζοντας τα γονίδιά μας.

Ο οργανισμός μας έχει πολλούς τρόπους να αντιμετωπίσει ιούς και άλλους μεγαλύτερους μικροοργανισμούς (βακτήρια κ.λπ) για να μην νοσήσει. Έχει όπως πολλές φορές σας έχω πει, ένα εκπληκτικό ανοσολογικό σύστημα,

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Μη ξεχνάτε πως η διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαχείρισης του στρες, γιατί μπορεί να δώσει τον οργανισμό τόσο αντιοξειδωτικές ουσίες (που είναι απαραίτητες για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών που δημιουργούν οι ορμόνες του στρες) όσο και καθαρό φως (σύμφωνα με τον Γερμανό φυσικό Fritz Pop) το οποίο μπορεί να μειώσει την εντροπία (φθορά) του οργανισμού.

Μία νέα συνταγή με ρεβίθια, καλοκαιρινή, δοκίμασα να φτιάξω σήμερα και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πολύ. Σας τη συνιστώ, μια που με τη ζέστη δεν μπορεί να απολαύσει κανείς τα όσπρια σε σούπα.

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΟΥ                                                               

Ρεβίθια με κάρι και ρύζι

Όσπρια

Ρεβίθια με κάρι και ρύζι (4 μερίδες)

Υλικά:

1 φλ. ρεβίθια (τα μουσκεύουμε σε νερό από το βράδυ και τα σουρώνουμε το πρωί)

1 μεγάλο κρεμμύδι 

1 κολοκύθι

1 καρώτο

2 σκ. σκόρδο

8 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. κάρι ή γκάραμ μασάλα (ανάλογα ποια γεύση προτιμάτε)

1 κ.σ. σκόνη κουρκουμά

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός

Παρασκευή:

Βράζουμε σε σκέτο νερό τα ρεβίθια (μισή ώρα σε χύτρα ταχύτητας, αν την χρησιμοποιείτε). Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.

Στο λάδι βάζουμε το κάρι (ή το γκάραμ μασάλα) και τον κουρκουμά και τα ψήνουμε λίγο να μυρίσουν. Προσθέτουμε στο λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο στο μούλτι) και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και το καρώτο (ψιλοκομμένα στο μούλτι), καθώς και τα ρεβίθια σουρωμένα και τα γυρίζουμε για λίγο όλα μαζί στο λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο από το νερό των ρεβιθιών και βράζουμε το μίγμα μέχρι να μαλακώσουν τα συστατικά του (όχι πολύ όμως). Προς το τέλος προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα.

Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι μπασμάτι πασπαλισμένο με μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη




Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Τα προβλήματα της μάσκας...

 Γεια σας φίλες και φίλοι


Σε πρόσφατο ιατρικό άρθρο αναφέρεται πως οι αναφερθείσες μέχρι τώρα βλάβες που οφείλονται στη χρήση μάσκας έχουν αυξηθεί κατά πολύ…

Από το 2016 μέχρι το 2019 είχαν καταγραφεί στην Αμερική 200 τέτοιες βλάβες, ενώ το 2020 καταγράφηκαν 4.976 ! Μία αύξηση 2.400%!!!

To 28,3% από αυτές τις βλάβες ήταν δερματίτιδες και το 10,1% άλλου είδους πληγές.

Οι περισσότερες βλάβες είχαν σαν αιτία είτε αλλεργική αντίδραση (38%) από παρατεταμένη χρήση, είτε

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.