Είχα όρεξη για κάτι διαφορετικό σήμερα και έτσι, αντί για
την γνωστή φασολάδα, δοκίμασα να μαγειρέψω τα άσπρα ξερά φασόλια μου κάπως
αλλιώς. Το αποτέλεσμα ; Νοστιμότατο ! δοκιμάστε το.
Σας φωτογράφισα το σημερινό μου γεύμα : πουρές από άσπρα φασόλια,
με καραμελωμένα κρεμμύδια και πράσινη σαλάτα από αντίδια, ρόκα και σινάπι του
κήπου, πασπαλισμένη με σκόνη λιναρόσπορου και ρόδια, συνοδευμένα από ψωμί
ζυμωτό με προζύμι και αλεύρι ολικής άλεσης,
φτιαγμένο από τα χεράκια μου.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Πουρές από άσπρα φασόλια με καραμελωμένα κρεμμύδια
|
Πουρές από άσπρα φασόλια με καραμελωμένα κρεμμύδια |
1 φλ. φασόλια άσπρα μουσκεμένα από το βράδυ
1 μέτρια πατάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά τα
φασόλια. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα (αφού αφαιρέσουμε την δάφνη) στο μούλτι με 2 κ.σ. λάδι και λίγο
νερό από αυτό που