Άρθρα και συμβουλές από την γιατρό Δρ Ελένη Τσουκαλή για την σωστή διαχείριση του στρες και την βελτίωση της υγείας και της ζωής, καθώς επίσης όλες οι νεότερες απόψεις για την λειτουργία του οργανισμού μας, από τις έρευνες ιατρικής και βιολογίας.
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013
Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/ Συζητήσεις (12)
Πόσο εύκολο είναι να πιστέψουμε πως έχουμε τη δύναμη μέσα μας για να αλλάξουμε τη ζωή μας;
Κάθε σκέψη οδηγεί σε δράση κάποιον φυσικό ιστό, τμήματα του
εγκεφάλου, νεύρα ή μυς.
Όλα ξεκινούν από μία σκέψη. Αποφασίζουμε να κουνήσουμε το
χέρι μας και το κουνάμε, ή να κοιτάξουμε κάτι καλύτερα και το παρατηρούμε.
"Έτσι αλλάζει και η αποτυχία σε επιτυχία. Αν σκέψεις
κουράγιου, δύναμης, έμπνευσης, και αρμονίας αντικαθιστούν σκέψεις αποτυχίας,
απελπισίας, έλλειψης, περιορισμών και διχόνοιας, τότε καθώς οι καινούργιες
σκέψεις ριζώνουν, ο φυσικός ιστός
αλλάζει, και το άτομο βλέπει τη ζωή κάτω
από διαφορετικό φως, τα παλιά φεύγουν, καινούργιες απόψεις παίρνουν τη
θέση τους, όλα γίνονται καινούργια, το άτομο ξαναγεννιέται, αυτή τη φορά
πνευματικά, η ζωή αποκτά καινούργιο νόημα γι αυτό, όλα ξαναχτίζονται και το
άτομο είναι γεμάτο χαρά, εμπιστοσύνη, ελπίδα και ενέργεια.
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013
Ενεργειακή εναρμόνιση/coherence (11)
Η αντιμετώπιση της
αντίδρασης του στρες και οι θρησκείες
Επειδή πολλή σημασία έχει δοθεί
στις λέξεις και τους τύπους της λατρείας, από πλευράς θρησκειών, πράγμα που διαιρεί αντί να ενώνει όπως θα
έπρεπε, τους λαούς, θα πρέπει πια στην εποχή μας να γίνουν γνωστές κάποιες νέο- ανακαλυφθείσες
επιστημονικές αλήθειες που, εάν γίνουν από όλους κατανοητές, θα καταφέρουν να ενώσουν επιτέλους τους
ανθρώπους, μειώνοντας το μίσος και την αλληλοεξόντωση στην οποία αυτοί
καθοδηγούνται επιμελώς, προς όφελος κάποιων ολίγων.
Έχει πια διαπιστωθεί με πολλά
μέχρι τώρα πειράματα, πως η συνειδητή συγκέντρωση του νου σε κάτι, οδηγεί τον
εγκέφαλο να λειτουργεί στα α-κύματα, κατάσταση που συνοδεύεται από χαλάρωση του
οργανισμού και σταματάει την αντίδραση του στρες.
Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013
Ο μυστικός κόσμος του κορμιού μας (27)
Τι μυστικό κρύβουν τα «πηδηχτά» γονίδια (jumping genes);
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πριν από αρκετό καιρό σε ένα άρθρο μου σας είχα μιλήσει για
μία σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη που αφορά το γνωστό σε όλους DNA μας.
Σας είχα
πει πως επιστήμονες ανακάλυψαν πως κομμάτια του
DNA που πίστευαν παλαιότερα πως είναι άχρηστα (δεν περιέχουν δηλαδή εντολές όπως
τα κανονικά γονίδια) και πως δεν συμμετέχουν στη λειτουργία των κυττάρων, κάθε
άλλο παρά άχρηστα είναι. Κάποια από αυτά, μπορούν και δημιουργούν αντίγραφα του
εαυτού τους που πηγαίνουν στην συνέχεια και εγκαθίστανται σε άλλες θέσεις μέσα
στο χρωμόσωμα (όπου βρίσκεται τυλιγμένο το DNA μας -φωτ.-) επηρεάζοντας με αυτόν τον τρόπο
τη λειτουργία των γονιδίων που βρίσκονται δίπλα στην καινούργια τους αυτή θέση.
Ονομάστηκαν «πηδηχτά γονίδια» (jumping genes)
και οι έρευνες για την ανακάλυψη του ρόλου τους στον οργανισμό γίνονται όλο και
περισσότερες.
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013
Υγιεινές συνταγές/ Όσπρια (9)
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το καινούργιο σπανάκι, εμφανίστηκε ήδη στην αγορά και είναι
ευκαιρία να σας δώσω μία πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή του σε συνδυασμό με
ένα όσπριο αγαπημένο, τα ρεβίθια. Δοκιμάστε την συνταγή και πείτε μου τη γνώμη σας.
Είναι μια συνταγή που αγαπώ πολύ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κιλό σπανάκι
1 φλιτζάνι ρεβίθια
1 κ.σ. κουρκουμάς (σκόνη) ή κάρι
2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
6-8 κ.σ λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια και τα βράζουμε την
επομένη σε νερό με 1-2 δαφνόφυλλα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε
χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι κομμένο, να μαλακώσει. Όταν μαλακώσει προσθέτουμε το
σκόρδο λιωμένο, και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το τσιγάρισμα. Στη
συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα γυρίζουμε λίγο και αυτά στο λάδι και τέλος
βάζουμε στη κατσαρόλα το σπανάκι (καλά πλυμένο και κομμένο με τα χέρια σε
μεγάλα κομμάτια) και τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και δυναμώνουμε τη
φωτιά για να πιεί γρήγορα το σπανάκι τα υγρά του και να μην λιώσει.
Στο φαγητό ταιριάζει πολύ και το λεμόνι για όσους προτιμούν τις
ξινές γεύσεις. Τόσο ο χυμός όσο και το ξύσμα του. Η γεύση του γίνεται επίσης πολύ ενδιαφέρουσα αν προστεθούν μερικές φέτες πορτοκαλιού με τη φλούδα τους (προσοχή να είναι αράντιστα πορτοκάλια).
Καλή σας όρεξη
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Αποποίηση ευθύνης
Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.