Γεια σας φίλοι μου
Βροχερός και πάλι σήμερα ο καιρός εδώ στο όμορφο νησί μας και σκέφθηκα να φτιάξω τη διάθεση των φίλων μου Κερκυραίων με μερικές φωτογραφίες από τον κήπο. Αυτός ο τελευταίος όχι μόνον δεν πτοείται από τον φθινοπωριάτικο καιρό καταμεσής του Ιούνη αλλά τον ευχαριστιέται κιόλας. Τα λευκά λίλιουμ μυρωδάτα, στητά και περήφανα, άνθισαν και ομορφαίνουν τώρα ένα από τα παρτέρια του κήπου, όπως βλέπετε. Ενώ στο πηγάδι κοντά, τον κορμό μιας γέρικης αμυγδαλιάς τον έχουν τυλίξει και τον ομορφαίνουν ένα ρυγχόσπερμο γιασεμί, ένα αγιόκλημα, μία γαλάζια κληματίδα και μία αναρριχώμενη τριανταφυλλιά με μικρά πορτοκαλί ανθάκια. Ανθίζουν όλα μαζί την ίδια εποχή και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Δεν συμφωνείτε;
Στον λαχανόκηπο τώρα, γεύομαι αυτόν τον καιρό φρεσκοκομμένα φασολάκια. Δεν έβαλα εφέτος φασολιές που γίνονται πολύ ψηλές και χρειάζονται καλάμια για υποστήριξη, παρ’ ότι αυτές έχουν μεγάλη καρποφορία. Έβαλα δύο ποικιλίες που μένουν χαμηλές και μικρές. Η καρποφορία τους είναι σαφώς μικρότερη, όμως εκτός από το ότι δεν χρειάζονται υποστηρίγματα, τις ξεριζώνω με μεγάλη ευκολία αν τις δω να γεμίζουν με μελίγκρα,(πράγμα που γίνεται συχνά) και στη θέση τους (αφού ενισχύσω λίγο το χώμα με κοπριά από φύκια και λίγη τύρφη) βάζω καινούργια φασόλια που θα μεγαλώσουν γρήγορα και πάλι, αντί να ραντίζω, έστω και με το διάλυμα σαπουνιού, όπως σας έχω ξαναπεί. Το καλό με τα φασολάκια που μαζεύεις από τον κήπο σου είναι πως τα μαζεύεις όταν είναι ακόμη τρυφερά και έτσι δεν χρειάζονται καθάρισμα από τις ίνες τους. Κόβεις απλώς τις άκρες τους, τα ξεπλένεις και είναι έτοιμα για μαγείρεμα. Μεγάλη ευκολία αλλά και μεγάλη νοστιμιά….Βάλτε τα και σε γλάστρες, στα μπαλκόνια σας, αν δεν έχετε κήπο. Σας το έχω τόσες φορές προτείνει. Θα με θυμάστε όταν θα τα γεύεστε....