Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Τα ντοματίνια και η αλχημεία της θετικότητας

Γεια σας φίλες και φίλοι

Πρέπει να παραδεχτώ πως ετούτη η εποχή είναι η πιο κουραστική για τους κάθε είδους κηπουρούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Ωστόσο εμείς οι ερασιτέχνες μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερο τη δουλειά μας αφού η πίεσή μας προέρχεται μόνον από την φύση κι όχι από οικονομικά συμφέροντα και αφεντικά.

Σήμερα είδα με πολλή χαρά, πως στο μέρος που πέρυσι ένα μικρό φυτό μου χάριζε ντοματίνια μέχρι αργά μέσα στον χειμώνα, φύτρωσαν πολλά μικρά φυτά, προφανώς από τους σπόρους που έπεσαν εκεί…Και είναι αυτά τα μικρά φυτά πολύ πιο δυνατά από εκείνα που άρχισαν να προβάλουν στο μικρό σπορείο στο οποίο εγώ έσπειρα τους σπόρους αυτού του ίδιου φυτού που είχα φυλάξει από πέρυσι. Θα έχω λοιπόν πολλά νέα μικρά φυτά για ντοματίνια να χαρίζω εφέτος σε φίλες και φίλους ερασιτέχνες κηπουρούς. Και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη.

Γιατί πάντα η χαρά πολλαπλασιάζεται όταν την μοιράζεσαι. Όπως και η κακία, όπως και ο θυμός. Όλα τα συναισθήματα θετικά ή αρνητικά δυναμώνουν με το ομαδικό μοίρασμα. Και αυτό μπορεί να γίνει καταστροφικό σε πολλές περιπτώσεις, όταν το συναίσθημα είναι αρνητικό. Είναι γνωστή η λεγόμενη "ψυχολογία του όχλου".

Καταλαβαίνω πολύ καλά τη λογική όσων πιστεύουν πως με το να προτείνουν στον κόσμο να ξεσηκωθεί ενάντια στα πολιτικά κόμματα που είναι βουτηγμένα στο ψέμα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, βοηθούν να καταλάβει ο κόσμος τη δύναμή του, αλλά δυστυχώς αν έχει κάποιος μεγάλη δύναμη στα χέρια του δίχως να έχει διδαχτεί πώς να την χρησιμοποιεί, κινδυνεύει να γίνει αυτή η δύναμη βόμβα στα ίδια του τα χέρια… Αυτό οι φίλες και οι φίλοι που προτείνουν ξεσηκωμούς, φοβάμαι πως δεν το έχουν σκεφτεί.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η υλική μας υπόσταση, όπως και όλη η εικονική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε είναι μια καθαρά ενεργειακή κατάσταση. Μία συνεχής δόνηση ανάμεσα σε δύο πόλους, θετικό και αρνητικό (Ερμής Τρισμέγιστος). Οι αλχημιστές δεν είναι αυτοί που μπορούν να αλλάξουν ένα μέταλλο και να το μετατρέψουν σε χρυσό, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά αυτοί που μπορούν να κρατούν στη ζωή τους τη δόνηση προς τον πόλο που αυτοί επιθυμούν.

Ο Γκάντι ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα αλχημιστή. Κατάφερε να κρατάει τη δόνηση στον τόπο του προς τον θετικό πόλο με την δική του σοφή και θετική συναισθηματικά παρουσία. Από τέτοιους αλχημιστές έχει ανάγκη ο κόσμος μας κατά την δική μου άποψη για να ισορροπήσει. Γιατί η δόνηση έχει παραμείνει για χρόνια στον αρνητικό πόλο. Αρκετή βία υπήρχε και υπάρχει,  που όλο και αυξάνει, αφού η βία είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης του στρες που δημιουργεί κάθε φόβος. Ο μπροστάρηδες που με σπαθί τη γλώσσα τους προσπαθούν να ξεσηκώσουν τον κόσμο εναντίον αυτής της βίας, όσο καλοπροαίρετοι κι αν είναι, μόνο να την ενισχύσουν αυτή τη βία μπορούν, αφού με τον δικό τους αρνητισμό βοηθούν, δίχως να το αντιλαμβάνονται, τη δόνηση να μένει προς τον αρνητικό πόλο. 

Ξέρω πως όλες οι πιο πάνω έννοιες δεν είναι εύκολα κατανοητές από όλους, ιδιαίτερα από όσους πιστεύουν πολύ στην ανθρώπινη λογική, η οποία είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι στηριγμένη στο φόβο του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης, του πιο δυνατού ζωϊκού ενστίκτου. Και ο φόβος, ως αρνητικό συναίσθημα κρατάει τη δόνηση προς τον αρνητικό πόλο. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό με συμβουλές και προτροπές...

Προσωπικά πιστεύω πως η φιλοσοφία βοηθάει τον άνθρωπο να ζει καλύτερα. Αυτή  (οδηγώντας στην κατανόηση των πραγματικών αιτίων των προβλημάτων), και τα θετικά συναισθήματα που προκύπτουν από αγάπη για το καλό, το δίκαιο, το ιδανικό, μπορούν να λειτουργήσουν αλχημιστικά και να βοηθήσουν τη δόνηση να οδηγείται προς τον θετικό πόλο, οδηγώντας όχι μόνον τον τόπο μας, αλλά την ανθρωπότητα ολόκληρη σε μια καλύτερη ζωή. Δεν είναι λάθος το να είναι κάποιος θετικός, το λάθος είναι να είναι αδιάφορος.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.