Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Γιουβέτσι χορτοφαγικό

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ένα καταπληκτικό χορτοφαγικό γιουβέτσι έφτιαξα σήμερα και σας το προτείνω. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεφύγετε λίγο από την κρεατοφαγία των εορταστικών ημερών, αν ανήκετε ακόμη στους κρεατοφάγους...

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Γιουβέτσι χορτοφαγικό (3-4 μερίδες)

½ πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης
Γιουβέτσι χορτοφαγικό
Μανιτάρια πλευρώτους 
(4-5 μεγάλα φύλλα ή ανάλογος αριθμός μικρότερων)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για μπαρμπεκιου
1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
3 ποτήρια νερό
6 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. (κοφτή) αλάτι
πιπέρι

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μαραίνουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε!) σκισμένα με τα χέρια μας σε λεπτές λουρίδες (χωρίς τις χοντρές τους άκρες), και τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζουμε. 
Όταν στεγνώσουν αρκετά τα μανιτάρια προσθέτουμε τα ντοματάκια και το νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά για λίγο. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να γίνει.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί .

Καλή σας όρεξη
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.