Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Ταμπουλέ με φαγόπυρο

Ο φαγόπυρος είναι ένας σπόρος που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την δημιουργία των πρωτεϊνών του οργανισμού, γι αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό υποκατάστατο του κρέατος στη χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσιος σε μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Πουλιέται άψητος (λευκό χρώμα) ή ψημένος (καφέ χρώμα). 
Η σημερινή μου σαλάτα, το γνωστό ταμπουλέ έγινε με καφέ φαγόπυρο και σας συστήνω να την δοκιμάσετε.

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΟΥ
Σαλάτα ταμπουλέ με φαγόπυρο 
Ταμπουλέ με φαγόπυρο

Για τον φαγόπυρο
1 φλ. φαγόπυρος ψημένος (όχι γεμάτο)
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
2 φλ. νερό  ή ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. λάδι

Στο λάδι μαραίνουμε λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τον φαγόπυρο  και αφού τον γυρίσουμε και αυτόν για λίγο στο λάδι, τον σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο να πιει τα υγρά του.

Όταν κρυώσει, τον ανακατεύουμε  σε μια σαλατιέρα με όλα τα πιο κάτω υλικά ψιλοκομμένα:

1 ντομάτα (χωρίς τους σπόρους)
1 μικρό αγγουράκι
2 κ,σ μαϊντανό
2 κ.σ δυόσμο φρέσκο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι


Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. λάδι και τον χυμό ενός λεμονιού, καθώς και το ξύσμα του εάν είναι ακέρωτο.

*Θα του ταίριαζε επίσης λίγο ψιλοκομμένο αβοκάντο.

Καλή σας όρεξη
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.