Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Οι σκέψεις μας καθορίζουν τη ζωή μας (52)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Οι σκέψεις μας είναι ενέργεια. Οδηγούν όμως στη δημιουργία συναισθημάτων και μέσα από τις ορμόνες με τις οποίες αυτά τα τελευταία συνδέονται, αλλάζουν το σώμα μας, επηρεάζοντας την λειτουργία των κυττάρων  και του DNA μας.
Συγχρόνως όμως οι σκέψεις μας επηρεάζουν και τη ζωή μας, γιατί μας οδηγούν σε πράξεις οι οποίες κατευθύνουν  τη ζωή μας.

Εάν αφήνουμε το νου μας να τρέχει με τον
αυτόματο πιλότο, όπως κάνουμε συνήθως οι περισσότεροι, δυστυχώς, οι σκέψεις μας θα είναι επηρεασμένες από τις μνήμες που κρύβουμε όλοι στο ασυνείδητό μας. Μνήμες που έχουν δημιουργηθεί από τα όσα μας δίδαξε η κοινωνία και η ζωή μας στο παρελθόν και έχουν αποθηκευθεί εκεί για να μας προστατεύουν.

Γιατί ο εγκέφαλος επεξεργάζεται κατά 1 εκατομμύριο φορές ταχύτερα τις μνήμες που βρίσκονται στο ασυνείδητο σε σχέση με την συνειδητή λογική μας. Κατευθύνεται, δηλαδή, η ζωή μας από τις εμπειρίες μας περισσότερο, παρά από την τωρινή  λογική μας.

Αν, όμως, η ζωή μας δεν μας αρέσει και θέλουμε να την αλλάξουμε, δεν θα πρέπει να αφήνουμε τον εγκέφαλο να κάνει σκέψεις εν τη … απουσία μας! Γιατί αυτές οι τελευταίες είναι η αιτία που η ζωή μας είναι αυτή που είναι. Όπως προανέφερα, οι σκέψεις μας δημιουργούν συναισθήματα που επηρεάζουν την ενεργειακή μας κατάσταση και κατευθύνουν τις πράξεις μας. Η ενέργειά μας και οι πράξεις μας φτιάχνουν τη ζωή μας.

Εάν είμαστε συνεχώς παρόντες στη ζωή μας, και παρατηρούμε τις σκέψεις μας, μπορούμε να τις αλλάξουμε εάν διαπιστώνουμε πως αυτές μας οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα, ώστε να μην αφήνουμε την ενεργειακή μας κατάσταση να πέφτει και να μην οδηγούμαστε σε πράξεις που μας απομακρύνουν από τους στόχους μας.
Το να είμαστε συνεχώς παρατηρητές των σκέψεών μας είναι κάτι που μαθαίνεται με άσκηση και υπομονή. Αξίζει όμως τον κόπο.

Στο σεμινάριο για την συναισθηματική νοημοσύνη που θα γίνει στο ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ την Κυριακή στη Κέρκυρα, θα τα συζητήσουμε όλα αυτά διεξοδικά. Ελπίζω να σας συναντήσω εκεί.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.