Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οφέλη του λαδιού (18)

Εντυπωσιακό:

Πρόσφατη έρευνα στην Αμερική έδειξε,  πως το λάδι της ελιάς  προστατεύει τα αγγεία από την σύσπαση που τους δημιουργεί η μόλυνση της ατμόσφαιρας!

Η στένωση αυτή των αγγείων ευθύνεται για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και για την αρτηριοσκλήρυνση που ακολουθεί, με όλα τα άσχημα επακόλουθα για την υγεία (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια,, εμφράγματα, κ.λπ).
Ερευνητές στην Αμερική, μελέτησαν την στένωση των αγγείων που προκαλείται από την μόλυνση της ατμόσφαιρας σε 42 υγιείς ενήλικες, χορηγώντας επί ένα μήνα σε κάποιους από αυτούς 3 γραμμάρια λάδι ελιάς την ημέρα, σε άλλους την ίδια ποσότητα ενός ιχθυελαίου κα σε άλλους ένα placebo (απλό χάπι δηλαδή που δεν περιέχει κανένα δραστικό συστατικό).

Μετά τον έναν αυτόν μήνα, εξέθεσαν τα άτομα αυτά σε μολυσμένη ατμόσφαιρα επί δύο ώρες. Στη συνέχεια, με υπερήχους μελέτησαν την στένωση που εμφάνισαν τα αγγεία τους και συνέκριναν την στένωση αυτή με τις προ της έκθεσης στον μολυσμένο αέρα μετρήσεις που είχαν πραγματοποιήσει στα άτομα αυτά.

Διαπίστωσαν λοιπόν πως  τα άτομα που πήραν επί ένα μήνα το λάδι της ελιάς, ήταν τα μόνα στην έρευνα που δεν παρουσίασαν στένωση τα αγγεία τους μετά την έκθεσή τους στη μολυσμένη ατμόσφαιρα.

Τα πολύ γνωστά ανά τον κόσμο οφέλη της μεσογειακής διατροφής, δηλαδή, γίνονται όλο και πιο σαφή, από τις επιστημονικές έρευνες που συνεχίζονται σε αυτόν τον τομέα. 
Αρκούν τα 2/3 ενός κουταλιού του γλυκού ωμού ελαιόλαδου την ημέρα για να προστατευθούν τα αγγεία μας από την βλάβη που τους δημιουργεί το στρες της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, όπως διαπιστώθηκε.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.