Γεια σας
Δοκιμάστε αυτή την πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή κρύα, αφού την έχετε αφήσει μερικές ώρες ή μία νύχτα στο ψυγείο.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και κινόα
1 φλ. κινόα
1 φλ. φασόλια μαυρομάτικα (μουλιασμένα σε νερό από το βράδυ)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 αβοκάντο
1 αγγουράκι (από τα μικρά)
2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κ.σ. άνηθος
αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
Ανακατεύουμε καλά
1 κ.σ φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. ξύδι ελαφρύ (ρυζιού ή μηλόξυδο)
1-2 λεμόνια και ξύσμα από το ένα
4 κ.σ. λάδι
1 κομμάτι τζίτζερ τριμμένο (2εκ. Χ 2εκ.)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1κ.γ κοφτό κύμινο (προαιρετικά)
Βράζουμε τα φασόλια και τα σουρώνουμε. Βράζουμε ξεχωριστά τη κινόα (σε 2 φλ. νερό) σε χαμηλή φωτιά, αφού την ξεπλύνουμε πρώτα καλά με νερό.
Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα φασόλια και την κινόα. Περιχύνουμε το μείγμα με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και το φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο για ένα βράδυ, ή κάποιες ώρες, ώστε να απορροφηθεί το ντρέσινγκ από όλα τα υλικά.
Καλή σας όρεξη