Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Οι ρόλοι της ζωής μας

Αποστολή εξετελέσθη !

Όλη την ημέρα χθες Σάββατο, ξεχορτάριαζα και έσκαβα τα παρτέρια των λαχανικών στον κήπο μου, πρόσθετα κοπριά, έσπερνα ρόκα και σπανάκι και φύτευα μαρουλάκια, κρεμμυδάκια και σκόρδα…
Το αποτέλεσμα: παρτέρια τακτοποιημένα και προφυλαγμένα από τις γάτες της γειτονιάς,   και ένα κορμί (το δικό μου) πονεμένο σε κάθε άκρη του…  Μέση, πόδια και αγκώνες δύσκαμπτα, χέρια γεμάτα γρατζουνιές και μια καρδιά γεμάτη ευτυχία…

Σήμερα Κυριακή πρωί, παιδεύομαι από νωρίς να καθαρίσω τα νύχια ποδιών και χεριών από το χώμα που παρά τις τόσες προφυλάξεις (γάντια, μπότες κ.λπ) έχει

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πόσο μπορείτε να το πιστέψετε;


Πόσο μπορείτε να πιστέψετε πως είσαστε ένα ενεργειακό ον του οποίου η ζωή και οι καταστάσεις που βιώνει εξαρτώνται από την ενέργεια που εκπέμπει;

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ραγκού λαχανικών με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ένα πολύ εύκολο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό έχω να σας προτείνω σήμερα. Είναι στην ουσία ένα «ραγκού» λαχανικών, με λίγο διαφορετική όμως γεύση από την συνηθισμένη συνοδευμένο με ρύζι. Δοκιμάστε το.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Ραγκού λαχανικών με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα (3-4 μερίδες)
Ραγκού λαχανικών με κουρκουμά και πάπρικα καπνιστή

Υλικά:

1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια μέτρια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι (μέτριο)
1 σκ. σκόρδο (χτυπημένη και ψιλοκομμένη)
1 κ. σ. κουρκουμάς
1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. θυμάρι
1 κύβος λαχανικών (βιολογικός)
8 κ. σ.  λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν αυτά μαλακώσουν, τα λαχανικά κομμένα σε κύβους (περίπου 2Χ2 εκ.), τα  μυρωδικά και τον κύβο λαχανικών. Τα γυρίζουμε όλα στο λάδι για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι (20' - 30').
Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι βρασμένο, σκέτο ή με ένα κύβο λαχανικών (κατά προτίμηση βιολογικό).

Καλή σας όρεξη

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ενδιαφέροντα ερευνητικά αποτελέσματα

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πριν από καιρό, σας είχα αναλύσει σε μία σειρά άρθρων, όσο μπορούσα πιο απλά, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μπορείτε να ξαναδείτε τις αναρτήσεις αυτής της σειράς κάνοντας κλικ εδώ.

Ηωσινόφιλα λευκοκύτταρα
Ανάμεσα στα λευκά μας αιμοσφαίρια, υπάρχει και ένα είδος κυττάρων που ονομάζονται ηωσινόφιλα. Τα κύτταρα αυτά είναι υπεύθυνα για την αντιμετώπιση διαφόρων παρασίτων ή άλλων λοιμογόνων παραγόντων που έχουν προσβάλει τον οργανισμό μας και ελέγχουν επίσης μηχανισμούς που έχουν σχέση με τις αλλεργίες και το άσθμα.
Τέτοια κύτταρα (ηωσινόφιλα) έχει βρεθεί πως υπάρχουν σε αφθονία στον λιπώδη ιστό που περιβάλλει τα αγγεία μας. Ο λιπώδης αυτός ιστός βοηθάει στη καλή λειτουργία των αγγείων. 
Μέχρι τώρα όμως, ο ρόλος της παρουσίας των ηωσινοφίλων στη λειτουργία αυτού του λιπώδους ιστού δεν είχε διευκρινιστεί.

Ερευνητές σε τρία διαφορετικά πανεπιστήμια της Αγγλίας, διαπίστωσαν πρόσφατα

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Διατροφή και καρκίνος

Επιτέλους! 
οι έρευνες που συνδέουν την διατροφή (έναν από τους τρόπους αντιμετώπισης του στρες) με τον καρκίνο έχουν αρχίσει να αυξάνονται, ενώ παλαιότερα οι έρευνες αυτές αφορούσαν κυρίως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Και βέβαια η Μεσογειακή, λεγόμενη, διατροφή φαίνεται να είναι και γι αυτή την νόσο η καλύτερη επιλογή διατροφής. Η διατροφή αυτή, πλούσια σε λαχανικά, όσπρια, φρούτα, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αναποφλοίωτους σπόρους, ψάρια  και μειωμένη χρήση αλκοόλ, γλυκών, κρέατος, για άλλη μια φορά σε έρευνα φαίνεται να είναι η ιδανική για την υγεία.

Η καινούργια έρευνα έρχεται από την Δανία όπου μελετήθηκαν 62.573 γυναίκες

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η τέταρτη φάση του νερού !

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα τελευταία επιστημονικά νέα για την τέταρτη φάση του νερού, είναι άκρως ενδιαφέροντα. 
Ο Dr Gerald Pollack καθηγητής της βιο-τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο της Washington έχει ανακαλύψει, πως το νερό, εκτός από τις τρεις γνωστές του φάσεις [υγρό, στερεό (πάγος)  και αέριο (υδρατμός)] βρίσκεται στη φύση και σε μία τέταρτη μορφή, που θυμίζει ζελέ.

Εικ.1
Αυτό συμβαίνει, κατά τον καθηγητή, όταν το νερό έρχεται σε επαφή με κάποια υδρόφιλη επιφάνεια. Στη περίπτωση αυτή δημιουργείται σε επαφή με την υδρόφιλη επιφάνεια ένα λεπτό στρώμα διαφορετικής υφής νερού, το οποίο είναι φορτισμένο αρνητικά και το οποίο απωθεί το υπόλοιπο νερό (φορτισμένο θετικά) μακριά από την υδρόφιλη επιφάνεια. Δημιουργείται, δηλαδή, ένα είδος μπαταρίας. (εικ.1)
Αυτό το στρώμα νερού διαφορετικής υφής από τις μέχρι τώρα γνωστές, δημιουργείται με την βοήθεια της ενέργειας του φωτός, δηλαδή, με την απορρόφηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Όσο πιο πολλή η ακτινοβολία, τόσο φαρδύτερη

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.