Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΗ - Πολιτισμός (3)

ΜΕΤΑΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ  (3)
Γεια σας φίλοι μου
Θα μιλήσουμε σήμερα αναλυτικά, όπως σας υποσχέθηκα στη προηγούμενη κουβέντα μας για τις δράσεις των μικροβίων επάνω στη γη. Αυτές είναι πολλές και πολύ χρήσιμες για την ζωή μας γι αυτό και η καινούργια επιστήμη που αναπτύσσεται, η Μεταγονιδιακή, έχει τόσο μεγάλη σημασία.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:


1. Καθαριστές Οι κοινότητες των μικροβίων είναι σημαντικοί συνεργοί στο καθάρισμα της γης από βλαβερά, ακόμη και θανατηφόρα καμιά φορά, απόβλητα, τόσο φυσικά όσο και προερχόμενα από εμάς τους ανθρώπους. Κάποια μικρόβια μετατρέπουν βλαβερές χημικές ουσίες σε μορφές που δεν βλάπτουν ούτε τους ανθρώπους, ούτε το περιβάλλον.
1α. Kαταναλώνουν το μεθάνιο (αέριο του θερμοκηπίου) που διαφεύγει από χώρους υγειονομικής ταφής και από βάλτους, ενώ άλλα μετατρέπουν τα απόβλητα σε υγρά τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να καθαριστούν περισσότερο και να δώσουν  καθαρό νερό.

1β. Τα πρατήρια βενζίνης έχουν κάτω από το έδαφος, μεγάλες δεξαμενές, όπου αποθηκεύουν βενζίνη και πετρέλαιο. Η θλιβερή αλήθεια είναι πως αυτές οι δεξαμενές σε κάποια φάση της ζωής τους, χάνουν υγρά, τα οποία απορροφούνται από το υπέδαφος. Με τόσα πολλά πρατήρια σε όλη τη γη είναι απορίας άξιο το πώς το νερό που πίνουμε, όταν αυτό προέρχεται από το υπέδαφος (πηγάδια) δεν είναι αναμεμιγμένο με βενζίνη και πετρέλαιο.

Ο λόγος που το νερό αυτό διατηρείται καθαρό, είναι η δουλειά που μεγάλες κοινότητες μικροβίων κάνουν στο έδαφος!.... Μόλις πετρέλαιο ελευθερωθεί στο έδαφος, σχετικά κοιμισμένες ομάδες μικροβίων του εδάφους ξυπνάνε, διεγείρονται και εξουδετερώνουν τις καταστροφικές χημικές ουσίες του πετρελαίου. Και επειδή το πετρέλαιο αποτελείται από εκατοντάδες χημικές ουσίες, χρειάζεται ποικιλία μικροβίων να εργαστούν μαζί ώστε να τα εξουδετερώσουν όλα. Άλλα επιδρούν στην μία ουσία, άλλη στην άλλη και τελικά αυτές οι καταστροφικές χημικές ουσίες μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό!....

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε ανάλογη μόλυνση της θάλασσας από πετρέλαιο.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο χρήσιμο είναι με τη καινούργια επιστήμη την Μεταγενετική να μελετηθούν αυτά τα μικρόβια και οι τρόποι συνεργασίας τους, ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε το έργο τους για να βοηθήσουμε να κρατηθεί η γη μας καθαρή.

Συνεχίζεται

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Υγιεινές συνταγές/σούπες (4)

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ  αγάπη μου
Γεια σας φίλοι μου
Σήμερα αντί για συνταγή θα σας πω ένα κόλπο που κάνω εδώ και χρόνια και έχω πάντα μια χορτόσουπα με διαφορετική κάθε φορά γεύση, να ομορφαίνει το δείπνο μου, τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Σε ένα σακουλάκι λοιπόν φυλάω στη κατάψυξη, ότι μου περισσεύει από τα λαχανικά που έχω μαγειρέψει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Κομματάκια από λάχανο και καρώτα, κοτσάνια από μαϊντανό και άνηθο, κομμάτια από πράσα, κοτσάνια από μπρόκολα ή κουνουπίδια κομμένα σε κομμάτια καθώς και τα φυλλαράκια τους, τις σκληρές καρδιές που βγάζω όταν καθαρίζω το φινόκιο για σαλάτες, φύλλα από παντζάρια και γενικά ότι περισσεύει από λαχανικό. Πολλές φορές προσθέτω στο σακουλάκι μου και καμιά τσουκνίδα ή άλλο χόρτο που βγάζω όταν καθαρίζω τον κήπο.
Στο τέλος της εβδομάδας, με αυτά τα απομεινάρια των λαχανικών, στα οποία προσθέτω πάντα ένα κρεμμύδι και μία πατάτα, καθώς και μία χούφτα κόκκινες φακές ή/και μία χούφτα κεχρί (ότι υπάρχει στο ντουλάπι μου) και τέλος μία κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ, φτιάχνω μία σούπα.
Τα βράζω με νερό τόσο που να τα μισοσκεπάζει, τα πολτοποιώ μέσα στην κατσαρόλα με το «σωτήριο» μηχανάκι χειρός και …. έτοιμη μια νοστιμότατη σούπα, που επειδή τα λαχανικά που μου έχουν περισσέψει δεν είναι πάντα τα ίδια, διαφέρει κάθε φορά σε γεύση. Προσθέτω λίγο λάδι , την αφήνω να πάρει μία ακόμη βράση και …. απολαμβάνω μια χορτόσουπα βελουτέ, που με ζεσταίνει τα χειμωνιάτικα βράδια.
Δοκιμάστε αν θέλετε να με μιμηθείτε.
Με αγάπη

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (22)

Γεια σας φίλοι μου
Θα σας ανακοινώσω σήμερα, τα πρώτα αποτελέσματα μιας εκπληκτικής έρευνας της αναγεννητικής ιατρικής (για το τελευταίο σχετικό άρθρο μου μπορείτε να ανατρέξετε εδώ) . Ελπίζω να θυμάστε τα όσα σας εξήγησα σε προηγούμενες κουβέντες μας γι αυτόν τον καινούργιο κλάδο της ιατρικής. Πιστεύω να έχετε όλοι καταλάβει το μέγεθος της βοήθειας που μπορεί αυτή να προσφέρει στον άνθρωπο.
Η πρόσφατη αυτή έρευνα λοιπόν που έγινε από καρδιολόγους του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι της Αμερικής και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation Research: Journal of the American Heart Association κατέληξε στο συμπέρασμα πως βλαστοκύτταρα που πάρθηκαν από τον μυελό των οστών καρδιοπαθών που είχαν υποστεί εμφράγματα και τοποθετήθηκαν με κατάλληλη τεχνική στην περιοχή της βλάβης της καρδιάς τους (στον ιστό που είχε νεκρωθεί, δηλαδή), κατάφεραν να μειώσουν την έκταση του νεκρωμένου ιστού. Τα βλαστοκύτταρα όχι μόνον μετατράπηκαν σε καρδιακά κύτταρα τα ίδια, αλλά ώθησαν και την καρδιά να παράγει περισσότερα δικά της βλαστοκύτταρα τα οποία στη συνέχεια έγιναν και αυτά φυσιολογικά καρδιακά κύτταρα. Το αποτέλεσμα ήταν μία σμίκρυνση της διατεταμένης από τη βλάβη καρδιάς κατά 15-20%, ενώ η νεκρωμένη περιοχή μειώθηκε κατά 18%.
Η έρευνα ήταν μία αρχική μελέτη σε έξι μόνον άτομα, για να δοκιμαστεί η ασφάλεια της τεχνικής. Ακολουθούν όμως δύο ακόμη έρευνες σε 60 άτομα αυτή τη φορά. Η μία θα γίνει για την τελειοποίηση της μεθόδου και η άλλη για να δουν οι επιστήμονες εάν αυτό θα λειτουργήσει το ίδο καλά με βλαστοκύτταρα από μυελό κάποιου δότη και όχι μόνον του ίδιου του ασθενούς.
Εκπληκτικά τα νέα φίλοι μου, όπως βλέπετε. Αυτή, μάλιστα, μπορεί να λέγεται Ιατρική με το γιώτα κεφαλαίο!...
Με αγάπη

Πηγή:
http://www.fiercebiotechresearch.com/?utm_medium=nl&utm_source=internal

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το ξέρετε ότι....(3)

Αν φυλάξετε ένα κομμάτι τυρί ροκφόρ στη κατάψυξη μπορείτε να το τρίβετε εύκολα στον τρίφτη του τυριού για να δίνετε γεύση στις πράσινες σαλάτες σας και να τις κάνετε να μοιάζουν χιονισμένες;

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σελίδες γέλιου (16)

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ....με ένα ανέκδοτο
Όταν ήταν να πάρω σύνταξη πήγα στο ΙΚΑ.
Η γυναίκα στο γκισέ μου ζήτησε την ταυτότητά μου για να δει την ηλικία μου.
Έψαξα στις τσέπες μου, και διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει το πορτοφόλι μου στο σπίτι.
Το είπα στην υπάλληλο και είπα ότι θα ξαναπέρναγα αργότερα.
Η υπάλληλος μου λέει:
- Δεν πειράζει. Ξεκουμπώστε το πουκάμισό σας.
Ξεκούμπωσα το πουκάμισο και φάνηκαν οι λευκές τρίχες στο στήθος μου.
Η υπάλληλος είπε:
- Σίγουρα είστε σε ηλικία για σύνταξη, και προώθησε την αίτησή μου.
Όταν γύρισα σπίτι είπα την ιστορία στην γυναίκα μου.
Εκείνη μου απάντησε:
- Έπρεπε να είχες κατεβάσει το παντελόνι σου. Θα έπαιρνες και επίδομα αναπηρίας !!!...

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Υγιεινή διατροφή ( 8)

ΑΜΥΓΔΑΛΑ -οι καλοί μας φίλοι-
Γεια σας φίλοι μου
Για τα αμύγδαλα και τη συμβολή τους στην υγεία του οργανισμού μας θα μιλήσουμε σήμερα.
Μέχρι πρόσφατα ξέραμε γι αυτά ότι είναι τροφή πολύ πλούσια σε βιταμίνη Ε, μέταλλα και πρωτεΐνες. Για τα συστατικά τους αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά αμέσως πιο κάτω.
Πρώτα όμως θα ήθελα να σας πω, πως σε μία πρόσφατη, σχετικά, έρευνα, διαπιστώθηκε πως τα αμύγδαλα έχουν και ιδιότητες πρεβιοτικών. Τα πρεβιοτικά, όπως σε προηγούμενη κουβέντα μας έχουμε εξηγήσει, είναι στοιχεία των τροφών που δεν αλλοιώνονται καθώς περνούν από το ανώτερο μέρος του πεπτικού μας σωλήνα και φθάνουν έτσι αναλλοίωτα στο παχύ μας έντερο όπου χρησιμεύουν σαν τροφή για τα μικρόβια που αναπτύσσονται εκεί και βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου μας.
Στην πιο πάνω έρευνα διαπιστώθηκε πως η ιδιότητα αυτή των αμυγδάλων οφείλεται στο λάδι που αυτά περιέχουν, γι αυτό και θα πρέπει να τα καταναλώνουμε ωμά και με τη φλούδα τους, και όχι ψημένα, μια που με το ψήσιμο καταστρέφεται αυτή τους η ιδιότητα.
Όσον αφορά τώρα τη περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες μέταλλα και βιταμίνες ξεπερνάει αυτή την αντίστοιχη περιεκτικότητα πολλών άλλων τροφών.
Αποτελούν οι φίλοι μας τα αμύγδαλα μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, ιδανική για τους χορτοφάγους. Όσον αφορά τα απαραίτητα αμινοξέα που η πρωτεΐνη τους περιέχει, αυτή έχει βρεθεί πως είναι πλούσια σε αργινίνη και χαμηλή σε λυσίνη. Και οι έρευνες μέχρι τώρα δείχνουν πως δίαιτες πλούσιες σε αργινίνη και χαμηλές σε λυσίνη λιγοστεύουν τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου.
Και παρ ότι πιστεύεται γενικά πως οι φυτικές πρωτεΐνες είναι κατώτερες από τις ζωικές, επειδή δεν έχουν αυτές όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, οι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως μία καλή δίαιτα απαλλαγμένη από κρέας, αλλά πλούσια σε διάφορα άλλα συστατικά, μπορεί να μας εξασφαλίσει όλο το φάσμα των απαραίτητων αμινοξέων και τα αμύγδαλα αποτελούν σημαντικό συστατικό μιας τέτοιας δίαιτας.
Επειδή δε αυτά περιέχουν και φυτικές ίνες, προκαλούν αίσθημα κορεσμού, πράγμα που δεν συμβαίνει με το τυρί και τα αβγά, που περιέχουν μεν πρωτεΐνες, δεν περιέχουν όμως ίνες.
Το μονοακόρεστο λίπος που περιέχουν τα αμύγδαλα (το λάδι τους) έχει βρεθεί πως μειώνει την ολική και την «κακή» (LDL) χοληστερίνη, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL). Κατανάλωση μίας χούφτας αμυγδάλων την ημέρα (περίπου 28 γρ.) θεωρείται ποσότητα ικανή για να έχει κανείς αυτό το αποτέλεσμα.
Σημαντική είναι επίσης η περιεκτικότητα των αμυγδάλων σε βιταμίνη Ε. Το ισχυρό αυτό αντιοξειδωτικό έχει βρεθεί σε έρευνες πως μας προφυλάσσει από πολλούς τύπους καρκίνου, από καρδιοπάθειες και τον καταρράκτη.
Από πλευράς βιταμινών τα αμύγδαλα περιέχουν και φυλικό οξύ. Η βιταμίνη αυτή του συμπλέγματος Β, απαραίτητη για τη δημιουργία των ερυθρών μας αιμοσφαιρίων, χρησιμεύει επίσης για την προστασία του οργανισμού από καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.
Όσον αφορά τη περιεκτικότητα των αμυγδάλων σε μέταλλα, αυτά περιέχουν σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου (Zn), Χαλκού (Cu), Σιδήρου (Fe), Μαγγανίου(Mn), Ασβεστίου ( Ca), Μαγνησίου (Mg), Φωσφόρου (P) και Καλίου (K).
Βάλτε αυτή την σούπερ – τροφή στη διατροφή σας φίλοι μου και δεν θα χάσετε, πιστέψτε με. Αρκούν 5-10 αμύγδαλα ωμά ανάλατα την ημέρα, τα οποία καλό είναι να εναλλάσσετε με φυστίκια Αιγίνης όπως σας έχω ξαναπεί, καρύδια, ή άλλους ξηρούς καρπούς. Είναι το καλύτερο "σνακ" που μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας.
Στα βιολογικά καταστήματα θα βρείτε και γάλα αμυγδάλου, το οποίο μπορεί πολύ ωραία να αντικατασήσει το ζωϊκό γάλα στις διάφορες συνταγές σας, κάνοντάς τες πολύ πιο ελαφρές, αλλά πολύ θρεπτικές.
Με αγάπη


* Κάνοντας κλικ επάνω στις λέξεις με το μπλε χρώμα του κειμένου, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες γι αυτές.
Πηγές : http://www.sciencedaily.com/releases/2008/06/080627163121.htm
             http://www.formerfatguy.com/articles/almonds.asp#ixzz1H1iyGCLP

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.