Γεια σας φίλοι μου
Είναι καιρός νομίζω να σας δώσω μία υγιεινή συνταγή. Πρόκειται για σολομό μαριναρισμένο και παναρισμένο με σουσάμι ( πολλά μαζί αντιοξειδωτικά σε αυτή τη συνταγή) με συνοδεία κινόας. Γι αυτόν τον σπόρο ενός φυτού που μοιάζει με το σπανάκι, σας έχω ξαναμιλήσει (ετικέτα «υγιεινές συνταγές» 4). Σας ξαναθυμίζω πως εκτός των άλλων είναι ο μοναδικός ίσως σπόρος που περιέχει και τα εννέα απαραίτητα για τον άνθρωπο αμινοξέα, είναι δηλαδή μία πλήρης πρωτεϊνική τροφή, ιδιαίτερα σημαντική για όσους είναι καθαρά χορτοφάγοι.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Σολομός πανέ με κινόα
Σολομός κομμένος σε μερίδες
Μαρινάτα : μέλι (1/2 κ.γ. ανά μερίδα),
σόγια σος (1 κ.γ. ανά μερίδα),
βαλσαμικό ξύδι (1 κ.σ. ανά μερίδα), ξύσμα λεμονιού .
Μουστάρδα
Σουσάμι
Για το συνοδευτικό
Κινόα ( 1/2 φλ. τσ. ανά μερίδα)
Κύβος λαχανικών
Καλαμπόκι κατεψυγμένο
Αγγούρι
Ντομάτα
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Μαρινάρουμε τον σολομό στη μαρινάτα για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια τον αλοίφουμε με μουστάρδα και τον πανάρουμε σε σουσάμι. Τον ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15’ περίπου ρίχνοντας από πάνω τη μαρινάτα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Τον βάζουμε στο πιάτο και με χυμό λεμονιού και λίγο νερό αραιώνουμε τα υπολείμματα του ταψιού ή του τηγανιού φτιάχνοντας έτσι λίγη σάλτσα που ρίχνουμε από πάνω στο ψάρι.
Την κινόα την βράζουμε σε διπλάσια από αυτήν ποσότητα νερού, όπου έχουμε ρίξει κύβο λαχανικών (1/4 για κάθε μερίδα), αφού πρώτα την πλύνουμε καλά σε σουρωτήρι, κάτω από την βρύση. Τη βράζουμε σκεπασμένη σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, και την αφήνουμε στη συνέχεια να φουσκώσει, αφού ρίξουμε μέσα και το καλαμπόκι (1/2 χούφτα για κάθε μερίδα). Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο αγγουράκι και ντομάτα, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με πηρούνι.
Καλή σας όρεξη





.png)
