Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Τι είναι επιτυχία στη ζωή;

Τι είναι η επιτυχία στη ζωή;
Μια σπουδαία καριέρα και λεφτά, ένας καλός γάμος, υγεία και μακροημέρευση, όλα τα πιο πάνω;

Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία ο καθένας δίνει την δική του απάντηση. Ωστόσο, κατά την δική μου άποψη, χωρίς υγεία και εσωτερική χαρά, η «επιτυχία» χάνει το νόημά της .

Το σκεφτόμουν αυτό πριν λίγες ημέρες, καθώς κουβέντιαζα με ένα φίλο. Ήταν
πολύ αγχωμένος τόσο για την δουλειά του, όσο και για την προσωπική του ζωή. Επιτυχημένος ήδη στον τομέα του, προσπαθεί να συνδέεται όλο και με περισσότερους άλλους επαγγελματίες  για διάφορες συνεργασίες και ανοίγει όλο και περισσότερες πόρτες  εργαζόμενος σκληρά.
Αυτό μειώνει σταθερά τις ελεύθερες ώρες του και επηρεάζει αρνητικά την προσωπική του ζωή και τις σχέσεις του με τους δικούς του ανθρώπους. 
Γιατί η συμμετοχή σε δραστηριότητες  και μαθήματα, όσο και αν βοηθάει μικρούς ή μεγάλους, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζεστασιά της οικογενειακής θαλπωρής και γαλήνης. Την αγκαλιά, την ήρεμη κουβέντα και την σιγουριά που δίνει η αίσθηση πως ο άλλος είναι εκεί, για εμάς, όποτε τον χρειαζόμαστε, όχι στα λόγια, αλλά με την φυσική του παρουσία. 
Και όμως ο φίλος επέμενε να μου λέει πως πάνω απ΄όλα, επιθυμεί μια καλή οικογενειακή ζωή... Μέσα στο άγχος του για επιτυχία σε όλους τους τομείς, δεν καταλαβαίνει το λάθος που κάνει, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους δικούς του ανθρώπους.

Πόσο πρέπει, άραγε, να πασχίζει κάποιος για την επιτυχία;
Καθόλου, λένε κάποιοι, και συμφωνώ μαζί τους.

Όταν κάνει κάποιος αυτό που αγαπάει,  και είναι γεμάτος θετικό συναίσθημα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους γύρω του, η επιτυχία έρχεται αυτόματα, χωρίς κόπο.  Γιατί όταν λειτουργεί έτσι, μακριά από άγχος και αγωνίες, η καρδιά του δημιουργεί γύρω του ένα τόσο ομαλό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που επηρεάζει αυτό όχι μόνον τις δικές του ενέργειες , συντονίζοντάς τες καλά, αλλά και των γύρω του, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την πραγματοποίηση των στόχων του. Σας είχα ξαναμιλήσει για το θέμα αυτό σε προηγούμενο άρθρο μου. 

Ο ήρεμος, θετικός άνθρωπος, είναι δηλαδή, ένας μαγνήτης των καταστάσεων που οδηγούν σε πραγματοποίηση στόχων (όταν αυτοί υπάρχουν), ενώ συγχρόνως έχει υγεία και μακροημέρευση. Αυτό δείχνουν σοβαρές επιστημονικές έρευνες της εποχής μας.
Αυτό που χρειάζεται, επομένως, είναι να αποφασίσει να ασχολείται ο καθένας με ότι αγαπάει πολύ στη ζωή του. Να δουλεύει γι αυτό προσφέροντας χαρά τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους γύρω του, τόσο ώστε να μην ταλαιπωρείται ψυχικά και σωματικά. Να βρίσκει χρόνο για ξεκούραση και επαφή με τη φύση και αγαπημένους ανθρώπους και να μην χαλάει την ενέργειά του με συγκρίσεις και αρνητικά συναισθήματα.

Να φροντίζει , επίσης, να βοηθάει τους άλλους όποτε μπορεί. 
Βοηθώντας τους άλλους, βοηθάμε τον εαυτό μας, ακόμη και μέσα στον ίδιο τον εργασιακό μας χώρο, όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο.  Αν εμείς είμαστε θετικοί, δεν κινδυνεύουμε από τους ανταγωνιστές μας, γιατί το σύμπαν δεν αντιλαμβάνεται τα λόγια και τις ευχές μας. Στο σύμπαν πορευόμαστε με πυξίδα την ενέργειά μας και μόνον. Αυτή οδηγεί τα βήματά μας και χαράζει τον δρόμο μας.

Όσο καλύτερη η ενέργειά μας, τόσο ευκολότερος ο δρόμος μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.