Καλή εβδομάδα.
Με μια μικρή δική μου τάρτα, μερικές μικρές χορτοφαγικές πίτσες που έφτιαξε μια φίλη και πίνοντας λίγο καλό σπιτικό κρασί, γιορτάσαμε εφέτος τον καινούργιο χρόνο στο γραφείο του Ινστιτούτου στην Κέρκυρα, στην πρώτη μετά την πρωτοχρονιά συνάντησή μας.
Άρεσε πολύ η τάρτα, και όλοι ζητούσαν την συνταγή της. Σας την δίνω λοιπόν...
*Η γλυκοπατάτα Νάξου εξωτερικά μοιάζει με την κόκκινη γλυκοπατάτα, αλλά η σάρκα της είναι λευκή, όχι τόσο μαλακή και γλυκιά όσο η γνωστή άσπρη γλυκοπατάτα, γι αυτό και ταιριάζει πολύ με την φέτα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Τάρτα με γλυκοπατάτα Νάξου
½ πακέτο αλεύρι φαρινάπ
1 φλ. καφέ λάδι
1 φλ.καφέ γιαούρτι κατσικίσιο
Μία πρέζα αλάτι
Γέμιση:
1 μεγάλο και 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένα
8 κ.σ. λάδι
1 πρέζα ζάχαρη μαύρη
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
1 μεγάλη γλυκοπατάτα Νάξου
κομμένη σε φέτες πάχους ½ - 1 εκατοστού και στη συνέχεια σε μικρά
κομμάτια
1 κομμάτι τυρί φέτα περίπου 100 γραμ.
2 αβγά και το υπόλοιπο γιαούρτι που περίσσεψε στο κεσεδάκι από την ζύμη,
χτυπημένα ελαφρά.